Mercer: Helft performance management ondermaats

24 september 2013 Consultancy.nl

Performance management stond in de afgelopen jaren continu hoog op de managementagenda van HR afdelingen. Een nieuw internationaal onderzoek van Mercer laat zien dat, ondanks de strategische focus die het krijgt, de resultaten in de praktijk teleurstellend zijn. Slechts 3% van de bedrijven vindt dat hun performance management programma’s veel waarde toevoegen.
 
In het ‘Global Performance Management Survey’ ondervroeg het adviesbureau meer dan 1.000 bedrijven uit 53 landen naar hun ervaringen op het gebied van performance management. Bijna de helft van de bedrijven (48%) vindt dat hun performance management structuren onvoldoende functioneren. 49% is van mening dat de benodigde processen en systemen naar behoren functioneren. Opvallend is dat maar 3% ervan overtuigd is dat hun performance management systemen echt concrete waarde toevoegen aan de business.
 
Mercer - Performance Management
 
“Bedrijven worstelen er duidelijk mee hoe ze, onder economische druk, zo veel mogelijk rendement uit hun personeel halen” zegt Antoni van Huissteden, woordvoerder bij Mercer.

Salaris gekoppeld aan prestaties

In de studie komt ook naar voren dat inmiddels een aanzienlijke meerderheid van bedrijven (89%) zorgt voor een koppeling tussen arbeidsvoorwaarden en de gerealiseerde prestaties.

Mercer - Performance and Salary

Nieuws

Meer nieuws over