Atos bouwt centraal dataplatform voor sportkoepels

10 september 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Atos gaat in opdracht van de ASOIF* een gemeenschappelijk dataplatform ontwikkelen voor de diverse lidorganisaties van de sportkoepel. Na go-live van het nieuwe platform – genaamd ‘Internationaal Sport Informatie Systeem’ (ISIS) – kunnen de lidorganisaties dataverschaffing aan organisatoren van sportevenementen en media verbeteren.

Dataplatform
Op het platform kunnen de lidorganisaties van ASOIF alle wedstrijdresultaten en biografische gegevens van atleten opslaan. Doel van het platform is om de levering van gegevens aan eindgebruikers, zoals sportevenement organisatoren, media en omroepen, te vergemakkelijken. Ook moet het project de samenwerking tussen de internationale federaties binnen ASOIF bevorderen.

“Dit project is van groot belang voor onze lidorganisaties, omdat data steeds belangrijker worden. Met behulp van ISIS zullen we zowel de kwaliteit als kwantiteit van de beschikbare data van alle 28 zomersporten verbeteren en deze voor zakelijke eindgebruikers via één platform ontsluiten” zegt Andrew Ryan, Executive Director van ASOIF.

Atos - ASOIF

“We zijn er trots op dat Atos een plaats in de voorhoede inneemt bij deze belangrijke strategische stap voor de sportwereld. Dit resulteert niet alleen in een veilige en correcte centralisatie van gegevens van atleten op basis van één gemeenschappelijke standaard. Het is ook veel efficiënter en effectiever om data te exporteren naar belangrijke sportevenementen, zoals de Olympische Spelen en andere klanten in de sportindustrie” zegt Yan Noblot van het ICT adviesbureau.

Datastandaard
Eén van de eerste mijlpalen voor het ISIS-project is de definitie van een datastandaard die de integratie van een veelvoud van sportdata mogelijk maakt. Dit vormt het fundament van ISIS en stelt elke sportfederatie in staat de eigen data-informatiesystemen te verbeteren en op het niveau te brengen van een gemeenschappelijk protocol voor data-uitwisseling. Elke federatie is zelf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van IT-systemen die uitwisselbaar zijn met ISIS.

* De Association of Summer Olympic International Federations.