TCS CEO Chandrasekaran krijgt eredoctoraat Nyenrode

06 september 2013 Consultancy.nl

De CEO van Tata Consultancy Services (TCS), Natarajan Chandrasekaran, heeft van eredoctoraat gekregen van Nyenrode Business Universiteit. Hij kreeg de bijzondere titel als blijk van waardering voor zijn zakelijke en maatschappelijke inspanningen. De topman nam de eredoctoraat in ontvangst bij de opening van het academisch jaar 2013-2014.

Tata Consultancy Services is in 1968 opgericht in India. Het is sindsdien gegroeid tot een van de grootste ICT adviesbureaus ter wereld, met meer dan 200 kantoren in 44 landen. Chandrasekaran staat sinds october 2009 aan het roer van de dienstverlener. TCS is sinds 1992 in Nederland aanwezig; inmiddels bedienen meer dan 2.500 medewerkers klanten als ABN AMRO, Royal HaskoningDHV en KLM.

Tata - Chandrasekaran

“Chandrasekaran is een inspirator voor het mondiale bedrijfsleven. Zijn prestaties als ondernemer en zakelijk leider zijn wereldwijd van grote economische en maatschappelijke betekenis. Hij is een krachtig pleitbezorger van maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven, wat ook tot uiting komt in het doordachte duurzaamheidsprogramma van TCS” zegt Désirée van Gorp, Professor bij de universiteit. “We zijn verheugd Chandrasekaran dit eredoctoraat te kunnen toekennen, mede omdat Nyenrode Business Universiteit in zijn inspanningen kernwaarden als Leiderschap, Ondernemerschap en Rentmeesterschap weerspiegeld ziet” voegt ze toe.

"Het is voor mij een bijzonder voorrecht dit eerbewijs te ontvangen van een instelling die een indrukwekkende lijst van leiders van het Nederlandse bedrijfsleven heeft afgeleverd” zegt de topman in een reactie op de toekenning van het eredoctoraat.

Nieuws

Meer nieuws over