FTI Consulting koopt adviesbureau Taylor Woodings

28 augustus 2013 Consultancy.nl

FTI Consulting heeft Taylor Woodings gekocht, een Australisch corporate finance adviesbureau met kantoren in Sydney, Melbourne, Perth en Brisbane. Met de overname breidt FTI Consulting zijn geografische footprint en dienstenaanbod uit in Australië en krijgt het adviesbureau er zo’n 80 consultants bij. Financiële details over de transactie zijn niet vrijgegeven.
 
Taylor Woodings werd opgericht in 1994 en is sindsdien uitgegroeid tot een gevestigd merk in de Australische financial advisory markt. Het adviesbureau richt zich op vier gebieden: corporate recovery, restructuring, advisory en forensic services.
 
FTI Consulting koopt adviesbureau Taylor Woodings
 
FTI Consulting werd opgericht in 1982 in de Verenigde Staten als ‘Forensic Technologies International’. In 1996 ging het bedrijf naar de beurs, en werd het een van de eerste consultingorganisaties die zich specialiseerde op het gebied van forensisch en litigation advieswerk. Twee jaar later veranderde het adviesbureau zijn naam naar ’FTI Consulting’. In de afgelopen 15 jaar, groeide het adviesbureau sterk, gevolgd door een internationale uitbreidingsstrategie en de overname van tientallen branchegenoten*. Momenteel heeft FTI Consulting meer dan 3,500 werknemers in 24 landen binnen zes continenten.
 
Eerder dit jaar kocht FTI Consulting The Salter Group (9 adviseurs) in de Verenigde Staten.
 
* Een overzicht van een aantal consultancykantoren gekocht door FTI Consulting: Lexecon (VS), Financial Dynamics (wereldwijd), Brower Kriz & Stynchcomb (VS), G3 Consulting (UK), Forensic Accounting (UK), Strategic Discovery (VS), Attenex Corporation (VS), CXO (VS), FS Asia Advisory (Azië) en delen van LECG.

Nieuws

Meer nieuws over