BCG begeleidt postfusie Office Depot en OfficeMax

23 augustus 2013 Consultancy.nl

Office Depot en OfficeMax hebben Boston Consulting Group ingehuurd om ondersteuning te bieden bij de fusie tussen beide bedrijven binnen de office supply business. De wereldwijde management consulting organisatie zal post-fusie integratie ondersteuning bieden aan het management en PMO teams van beide bedrijven. De transactie zal naar verwachting eind dit jaar worden afgerond.
 
In februari kocht Office Depot branchegenoot OfficeMax voor $1,2 miljard, in een poging om beter te kunnen concurreren met Staples, marktleider in de VS*. Echter, sommige analisten zijn skeptisch en benadrukken de grote overlap in de store outlets van beide firma’s. “Staples zou zelfs kunnen profiteren van de ‘fusie tussen gelijken’ omdat de deal waarschijnlijk zal leiden tot honderden sluitingen op plekken waar OfficeMax en Office Depot overlappende vestigingen hebben” aldus een marktanalist.
 
Office Supplies
 
“Boston Consulting Group zal verantwoordelijk zijn voor het werken met de management teams van beide bedrijven om te helpen bij het definiëren van de prioriteiten, visie, en leidende principes van het integratieproces” aldus Office Depot en OfficeMax in een gezamenlijk persbericht. Taken die de consultingorganisatie zal begeleiden omvatten: het ontwikkelen van een gedetailleerd integratieplan voor ‘Day 1’, het realiseren van strategische en functionele synergieën, het uitvoeren van een culturele analyse, en het opstellen van een verandermanagement- en communicatieplan.
 
“De fusie is een belangrijke mijlpaal in het proces om een wereldwijde organisatie in kantooroplossingen te creëren. Met de hulp van BCG, streven we onze doelstelling na een probleemloze en productieve overgang te realiseren” zegt Neil Austrian, CEO van Office Depot en hoofd van de Integration Management Office (IMO).
 
BCG
 
In een ongebruikelijke persverklaring heeft BCG haar rol in de integratie bevestigd. “BCG zal OfficeMax en Office Depot een on-site support team leveren, bestaande uit senior leaders, strategische adviseurs, en functionele experts met ruimte integratie-ervaring . In de afgelopen vijf jaar hebben we honderden internationele klanten ondersteund bij post-fusie integratie diensten”.
 
* Volgens analistenbureau IBISWorld heeft Staples 39% marktaandeel binnen de Amerikaanse markt.

Nieuws

Meer nieuws over