Oliver Wyman neemt energieconsultancy Corven over

22 augustus 2013 Consultancy.nl

Oliver Wyman heeft Corven, een internationaal management consultancy bureau binnen de energiesector, overgenomen. Circa 50 consultants van Corven, verspreid over kantoren in de UK en de VS (Londen, Houston, Boston, Chicaco) maken de overstap naar Oliver Wyman.
 
Oliver Wyman is het strategy en management consulting bureau van zakelijk dienstverlener Marsh & McLennan. Andere adviesbureaus die onder de paraplu van Marsh & McLennan vallen zijn Mercer en Guy Carpenter. Oliver Wyman heeft meer dan 3,000 professionals in dienst, verspreid over meer dan 50 kantoren in 25 landen.
 
“De energiesector is zeer belangrijk voor de wereldwijde economie, en het is een strategische prioriteit voor onze organisatie” zegt Scott McDonald, President van Oliver Wyman. “Met de aanvulling van Corven zijn we beter gepositioneerd om de meest significante bedrijfsuitdagingen binnen de olie en gas-, nuts- en infrastructuur markten op te lossen”.
 
Oliver Wyman neemt Corven over
 
Volgens Francois Austin, mede-oprichter van Corven, levert de integratie in Oliver Wyman een win-win op: “Dit is een uitstekende strategische fit voor beide organisaties. Oliver Wyman met zijn wereldwijde bereik, hoog kaliber team, en intellectueel kapitaal is de juiste partner voor ons om aan te sluiten bij Corven’s sterktes en om onze bedrijfsdoelen te behalen”.

Eerste grote overname sinds 2008

De overname van Corven is de eerste overname voor Oliver Wyman sinds 2008, het jaar waarin het maarliefst vijf branchegenoten kocht: ChapterHouse (UK), Academee (UK), Hemeria (Frankrijk), Celent (wereldwijd) en Harbour Consulting (wereldwijd).

Nieuws

Meer nieuws over