BMC voert SWOT analyse uit voor ZorgAccent

21 augustus 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau BMC heeft in opdracht van ZorgAccent een SWOT (‘sterkte-zwakteanalyse’) analyse uitgevoerd van zijn thuisbegeleiding dienstverlening. Op basis van de analyse en de geformuleerde strategische opties onderzoekt de zorginstelling mogelijke vervolgstappen.
 
ZorgAccent is in 2008 ontstaan uit een fusie van ZorgAccent en Thuiszorg Noord West Twente & De Koppel. De ruim 2.000 medewerkers van de zorginstelling leveren zorg in de regio Noord West Twente, waaronder in de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten, Almelo, Twenterand, Tubbergen en Wierden.

BMC - SWOT

Verandering

Zorginstellingen krijgen de komende jaren te maken met grote veranderingen, met name als gevolg van de decentralisaties van jeugdzorg en AWBZ. Ook wordt het van steeds groter belang om preventie en ‘lichte zorg’ voorop te stellen. De verwachting is dat door deze transities het belang van thuisbegeleiding zal toenemen.
 
Om te kunnen anticiperen op deze trend vroeg ZorgAccent organisatieadviesbureau BMC om een SWOT-analyse uit te voeren op zijn Thuisbegeleiding business unit. BMC keek naar de sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen met betrekking. Vervolgens formuleerde het adviesbureau op basis van de interne en externe analyse de strategische opties. “Hiermee heeft ZorgAccent concrete handvatten om de koers naar 2015 uit te zetten” aldus BMC.