Mercer koopt pensioenadviestak van PwC Canada

13 augustus 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mercer heeft de pensioenopheffing business unit van PwC in Canada gekocht. De transactie zal naar verwachting eind september zijn afgerond. Financiële details zijn niet vrijgegeven.
 
Pensioenopheffing komt voor wanneer gemachtigen van een pensioensysteem besluiten het systeem te sluiten. Oorzaken kunnen variëren van het failissement van een 'defined benefit' pensioenfondseigenaar tot, het op vrijwillige basis, beëindigen van een pensioenplan door de werkgever. Bij zulke complexe pensioen plan transacties huren bedrijven gewoonlijk externe actuariële consultants in om het sluitingsproces te begeleiden.

Mercer koopt pensioenadviestak van PwC Canada
 
“We zijn verheugd dat het zeer professionele, en gerenommeerde team van PwC zich bij Mercer zal voegen” zegt Paul Forestell, Senior Partner bij Mercer in Canada. “Dit is een uitstekende fit voor Mercer Canada, aangezien het onze succesvolle activiteiten op het gebied van pensioenopheffing versterkt. De transactie is ook het bewijs voor Mercer’s toewijding om onze actuariële consulting business uit te breiden”.  
 
“De gecombineerde specialismen van Mercer Canada en PwC in Canada zullen onze gezamenlijke capaciteiten als een ‘Appointed Administrator’ versterken” zegt Sharon Carew, hiervoor Associate Partner bij PwC en een van de adviseurs die de overstap maakt. “We zijn verheugd onze pensioenopheffing praktijk bij een organisatie als Mercer onder te kunnen brengen”.