Voormalig BlackRock topman wordt partner bij BCG

12 augustus 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Thomas Garside, het voormalige hoofd van BlackRock Solutions in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, is begin juni in dienst getreden bij management consultant BCG. Als partner binnen de Financial Services praktijk zal hij zich richten op risk management vraagstukken bij banken, verzekeraars en overige financiële instellingen.
 
Garside begon bij BlackRock in augustus 2010, maar verliet ’s werelds grootste vermogensbeheerder* alweer binnen een jaar, volgens media berichten door een verandering in de topstructuur van Blackrock. Sinds medio vorig jaar heeft de divisie niet langer een specifieke EMEA focus. In plaats daarvan wordt de EMEA operatie nu gerund vanuit het wereldwijde hoofdkwartier in de VS. Garside’s plaatsvervanger destijds, Stan Beckers, verliet het bedrijf om dezelfde reden, en is sinds juni dit jaar Chief Executive van de investment management tak van ING.

Boston Consulting Group
 
Vóór zijn functie bij BlackRock was Garside meer dan 16 jaar werkzaam voor het internationale consultancybureau Oliver Wyman.
 
* Met $3.9 biljoen aan beheerde activa is BlackRock ‘s werelds grootste vermogensbeheerder.