Dominique Strauss Kahn wordt adviseur van Servie

05 augustus 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Dominique Strauss-Kahn, de voormalig directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is door de Servische overheid ingehuurd als economisch adviseur. Dit stelt Danas, een bekende Servische krant, dat zich baseert op ingewijden binnen de overheid.
 
Zijn benoeming komt in Servië niet als een volkomen verassing. Eerder had de regeringspartij SNS al laten doorschemeren dat er een buitenlander aangesteld zou worden binnen de overheid van Servië. De Vicepremier van Servië, Aleksandar Vucic gaf al aan dat de berichtgeving voor ophef zou kunnen zorgen. Andere geruchten speculeerden dat Strauss-Kahn zelfs minister van Financiën zou worden.

Seksschandalen

Dominique Strauss-Kahn, die driemaal minister was binnen de Franse overheid, werd in 2007 directeur van het IMF. Na zijn ontslag bij het IMF in 2011 besloot hij om een eigen adviesbureau op te richten. Zijn consultancykantoor, genaamd 'Parnasse', adviseert onder meer bedrijven en overheidsinstanties over economische en politieke zaken.
 
Dominique Straus Kahn - Servie
 
De Fransman verwierf wereldwijde bekendheid door de verschillende seksschandalen waarbij hij betrokken zou zijn geweest. Zo werd Strauss-Kahn in 2010 aangeklaagd voor de verkrachting van een kamermeisje in New York in 2010. Er volgde uiteindelijk een schikking, maar DSK gaf toe dat de relatie met het kamermeisje ‘ongepast’ zou zijn geweest. Nog altijd wordt Strauss-Kahn in verband gebracht met diverse seksschandalen. Hij zou in het verleden seksfeesten bezocht hebben, waar minderjarige prostituees aanwezig zouden zijn. En nog geen week geleden werd Strauss-Kahn ervan beschuldigd op deze seksfeestjes als pooier te hebben gefungeerd. Naar verwachting begint het proces van deze recente aanklacht begin 2014.
 
Dat Strauss-Kahn kennelijk niet stilzit sinds alle vermeende schandalen bleek ook een aantal weken geleden. Toen werd bekend dat hij een functie gaat bekleden in de toezichtsraad van de Russische ontwikkelingsbank RRDB, die in handen is van het mega olieconcern Rosneft en de Russische overheid.