Ex BCG Francine van Dierendonck in MT Etam Groep

06 augustus 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Etam Groep heef Francine van Dierendonck, alumnus van The Boston Consulting Group (BCG), per 1 september benoemd tot Directeur e-commerce. Zij is afkomstig van Philips, waar ze in de afgelopen 2,5 jaar als ‘Senior Director of Online’ verantwoordelijk was voor de digitale strategie van de consumentenproducten. Bij haar nieuwe werkgever gaat Van Dierendonck zich richten op het verder uitbreiden van de succesvolle e-commerceactiviteiten van de Etam Groep. Zij zal in haar nieuwe functie rapporteren aan CEO John van der Ent.
 
Fashion- en retailbedrijf Etam Groep is eigenaar van onder meer Miss Etam en Promiss, modewinkels met meer dan 180 filialen verspreid door het hele land. Daarnaast wordt de collectie van Miss Etam en Promiss verkocht via de eigen webshops, via Wehkamp, Neckermann en bij V&D.
 
Francine-van-Dierendonck
 
Na het afronden van haar opleiding Bioprocestechnologie aan Wageningen University begon Van Dierendonck haar loopbaan in 2000 bij strategie adviesbureau BCG. Na een driejarig verblijf bij BCG stapte ze over naar Marktplaats.nl, dat net was overgenomen door het Amerikaanse eBay. Binnen vijf jaar schopt ze tot directielid (‘Director Marketing en Customer Service Operations’). Haar prestaties bleven niet onopgemerkt – in 2010 en 2011 werd Van Dierendonck benoemd tot één van de ‘Top 100 Marketeers van Nederland’ en werd ze opgenomen in de lijst ‘Top 100 toekomstige CEO’s van Nederland’. Op zoek naar meer uitdaging en verantwoordelijkheid stapte ze medio 2010 over naar Philips, waar ze tot september verantwoordelijk is voor de P&L van het onlineverkoop kanaal en de digitale strategie van de Consumenten Producten.