Ex-BCG adviseur Felix Colsman in bestuur van Imtech

03 juli 2013 Consultancy.nl

De Duitser Felix Colsman (1970) treedt in oktober toe tot de Raad van Bestuur van Imtech. Hij is momenteel Vice President bij conglomeraat Johnson Controls en werkte in het verleden jarenlang voor Boston Consulting Group. Colsman wordt bij de technisch dienstverlener verantwoordelijk voor Duitsland en Oost-Europa. Dat maakte Imtech gisteren bekend.
 
De benoeming moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering die begin augustus zal worden gehouden. Naast Colsman bestaat de Raad van Bestuur van Imtech ook uit Gerard van de Aast (CEO) en Hans Turkesteen (CFO). Binnenkort wordt ook een vierde bestuurslid benoemd – hij/zij wordt verantwoordelijk voor de clusters ICT, Traffic & Marine en de regio’s  Spanje en Turkije.
 
Felix Colsman - Imtech

Felix Colsman

Tussen 1995 en 1998 werkte Colsman voor Heitkamp & Thumann Group, een Duits productiebedrijf. Vervolgens maakte hij de overstap naar de adviesbranche en trad hij in dienst bij Boston Consulting Group, waar hij ruim 6 jaar werkzaam was als strategie consultant. Daarna werkte hij voor Minimax (in zijn laatste functie als CEO) en vanaf 2011 in diverse leidinggevende functies bij Johnson Controls.

Duitsland en Oost-Europa

Imtech Duitsland en Oost-Europa hadden het afgelopen boekjaar bijna 5.500 medewerkers en een totale omzet van €1,372 miljard. Eerder dit jaar schreef Imtech honderden miljoenen euro's af in Duitsland en Polen als gevolg van een omvangrijke fraudezaak. Het bestuur moest toen het veld ruimen.

Nieuws

Meer nieuws over