PwC blaast zorgcongres af vanwege ophef in media

18 juni 2013 Consultancy.nl

Advieskantoor PwC heeft een 3-daagse zorgcongres dat overmorgen zou beginnen in het Zuid-Franse Saint-Paul de Vence afgeblazen. Het adviesbureau besloot om het congres niet door te laten gaan door de ophef die is ontstaan over de locatiekeuze en de kosten die daarmee gemoeid zouden zijn.
 
Topambtenaren, bestuurders van zorgverzekeraars, ziekenhuizen, consultants en toezichthouders komen jaarlijks meerdere malen bijeen om te praten over de zorgsector. Verschillende congressen worden georganiseerd in Saint Paul de Vence, van oudsher een populaire bestemming voor congressanten in de Nederlandse zorg. Zo vond van 17 maart tot en met 21 maart 2013 het jaarlijks terugkerend ‘Zorgcongres’ plaats van Pfizer. En twee maanden later kwam bestuurders wederom in Saint Paul de Vence bijeen voor een cogres georganiseerd door Unisys en Zorgverzekeraars Nederland.
 
PwC - Zorgcongres
 
Als gevolg van berichtgeving in de media is er maatschappelijke en politieke ophef ontstaan over de buitenlandse congressen en moest staatssecretaris Van Rijn zich zelfs verantwoorden tegenover de Tweede Kamer. De media bekritiseerde de veronderstelde “snoepreisjes” vanwege de hoge kosten en de politiek ageerde daarbovenop tegen de (te) nauwe banden tussen commerciële partijen en toezichthouders.

Uitstel en andere congreslocatie

In een reactie heeft PwC laten weten dat haar zorgcongres wordt uitgesteld tot september. Ook wordt naar verwachting gekozen voor een andere congreslocatie.

Nieuws

Meer nieuws over