BCG: Kwart offshore prive vermogen in Zwitserland

11 juni 2013 Consultancy.nl

Zwitserland behoudt zijn positie als het walhalla voor offshore privé vermogen. In 2012 werd ongeveer $2.2 biljoen aan activa ‘geïmporteerd’ naar het land dat bekend staat voor haar (gelimiteerde) bankgeheim. Zwitserland wordt gevolgd door de combinaties Hong Kong/Singapore en de Kanaaleilanden/Ierland. Dit blijkt uit een onderzoek van Boston Consulting Group.
 
Vorig jaar steeg de totale waarde van offshore vermogen – activa die geboekt worden in een land waar de investeerder geen belastingverantwoordelijkheid draagt – met 6,1% naar $8.5 biljoen. Zwitserland bleef de populairste bestemming, met als gevolg dat het land $2.2 biljoen aan activa huisvest, wat neerkomt op 25% van het wereldwijde offshore privévermogen. Luxemburg, een populaire bestemming voor Nederlandse miljonairs, heeft ongeveer $0.6 biljoen aan activa binnen hun offshore banking systeem. Een overzicht:
 
BCG - Offshore Private Wealth
 
Hoewel de consultants onderstrepen dat de sector in de komende jaren grote uitdagingen zal kennen, met name op het gebied van concurrentie en belastingwetgeving, verwachten zij nog altijd dat de offshore privévermogensmarkt gestaag zal groeien en rond 2017 een waarde van $11.2 biljoen zal hebben. “Het offshore model zal populair blijven bij miljonairs en ultra-miljonairs aangezien ze diversificatie, gespecialiseerde private banking diensten en geoptimaliseerde en efficiënte belastingconstructies zullen blijven zoeken” aldus het strategie adviesbureau.

Nieuws

Meer nieuws over