BCG reikt Global Challengers Award uit aan SABIC

17 mei 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Chemiebedrijf Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) heeft een “BCG 2013 Global Challengers” award gewonnen.

Het strategy consulting bureau reikt jaarlijks awards uit aan bedrijven die een grote impact hebben gerealiseerd op het gebied van groei en globalisering. De prijs werd onlangs overhandigd door Thomas Bradtke (Managing Director van BCG Dubai) aan Mohamed Al-Mady (CEO van SABIC) op het hoofdkantoor van het chemiebedrijf in Riyadh.

Sinds 2006 stelt BCG jaarlijks een top 100 op van bedrijven in opkomende markten die zich zeer snel ontwikkelen en de potentie hebben om industrieën te veranderen en veel traditionele multinationals voorbij te streven. Deze honderd bedrijven vormen samen BCG’s “Global Challenger”-lijst.

“We zijn zeer verheugd dat we deze prijs kunnen uitreiken aan SABIC voor het bereiken van de status van Global Challenger. Dit bedrijf is vooruit geschoten onder de leiding en visie van Al-Mady, en blijft indruk maken met zijn internationale bereik, snel groeiende internationale marktposities en sterke reputatie op het gebied van operationele excellentie. Met meer dan $50 miljard omzet en 40.000 werknemers wereldwijd is SABIC uitgegroeid tot een gevestigd merk in de internationale chemicaliënindustrie. We verwachten dat SABIC substantieel door blijft groeien in de komende jaren”, aldus Thomas Bradtke.

“We voelen ons zeer vereerd dat The Boston Consulting Group onze toevoeging aan de industrie en de internationale economie heeft erkend. We zullen ons bedrijf door blijven zetten op de methodologische en strategische wijze die kenmerkend is voor onze ontwikkeling tot nu toe”, zei Mohamed Al-Mady in een reactie op de toekenning van de prestigieuze award.