Aurelius Groep koopt Tieto, 900 IT consultants stappen over

11 februari 2013 Consultancy.nl

Het Duitse Aurelius Groep heeft een groot gedeelte van de activiteiten van IT dienstverlener Tieto overgenomen. Circa 900 IT consultants maken de overstap. Het betreft aciviteiten in Nederland, Duitsland, India en Polen. De business unit Energy Components in Groningen wordt niet betrokken bij de verkoop. Voor Aurelius Groep is het de vierde overname van een grote ICT adviesbureau in de afgelopen twaalf maanden.

Strategische focus
Tieto besloot om haar activiteiten in o.a. Nederland en Duitsland te verkopen om zodoende meer focus te kunnen geven aan haar thuismarkt (Nordics). De IT-dienstverlener heeft wereldwijd zo'n 17.000, maar het overgrote meerendeel van haar activiteiten bevindt zich in Noord-Europa.

Nieuwe kansen
Oedse de Boer, managing director van Tieto Nederland, is tevreden met de overnamepartner: “In het afgelopen jaar hebben we in Nederland onze strategie aangescherpt richting duurzame groei, wat ondanks de turbulente markt al geresulteerd heeft in een omzetgroei van 4%. Met de overname zien we veel kansen om versneld verder te ontwikkelen tot business advisors in onze branche. Aurelius gelooft in onze nieuwe koers en in onze visie om in 2015 de meest gewilde partner te zijn op het gebied van customer experience integration in de telecom-, financiële- en energiesector”.

Ernest van Deijl, managing director van de zorgtak van Tieto in Nederland, voegt hieraan toe: “De overname door Aurelius zien we als een kans om ons verder te ontwikkelen tot een zelfstandige, nieuwe onderneming waarbij de behoeften van klanten nog meer voorop kunnen staan. Ook geeft het vertrouwen dat Aurelius - middels de overname van onze Healthcare units in Nederland en Duitsland - zich wil richten op een voor haar nieuwe sector”.

Nieuws

Meer nieuws over