TCS: Kennisdeling is de grootste Big Data uitdaging

13 mei 2013 Consultancy.nl

Het delen van kennis over afdelingen heen is de grootste Big Data uitdaging voor bedrijven. Ook is het uitdagend om de hoge volumes van data terug te brengen tot de kern (via analytics) en om te bepalen welke data moet worden gebruikt per besluitvormingstraject. Dat blijkt uit het rapport ‘Global Big Data Trend Study 2013’ van Tata Consultancy Services (TCS).
 
Een overzicht van de top 10 Big Data uitdaging:
 
TCS - Top 10 Big Data Uitdagingen
 
“Het overwinnen van de technologische uitdagingen is slechts een deel van het Big Data verhaal. Bedrijven moeten goed nadenken waar zij Big Data initiatieven in de organisatie moeten onderbrengen, hoe ze interne silo’s kunnen doorbreken en voorbij de interne, gestructureerde datasets kunnen kijken. Om het volledige potentieel van Big Data te realiseren, moeten ze de potentiële culturele veranderingen overwegen om de implementatie te versnellen” zegt Satya Ramaswamy, een van de auteurs van het rapport.
 
Adaptatie
Het internationale ICT adviesbureau keek ook naar de adaptatie van Big Data initiatieven per regio. De Verenigde Staten toont de grootste adaptatie (68%), gevolgd door Latijns Amerika (51%). Europa en Azië volgen met respectievelijk 45% en 39%.
 
TCS - Big Data Adaptatie per Regio

Nieuws

Meer nieuws over