TCS koopt Franse system integrator Alti voor 75 mln

08 mei 2013 Consultancy.nl

Tata Consultancy Services heeft Alti gekocht, een Frans IT consulting bedrijf. Circa 1,200 werknemers binnen Frankrijk, België en Zwitserland maken de overstap naar TCS. Het Indiase ICT adviesbureau betaalt €75 miljoen in contanten voor de overname. Met de acquisitie vergroot TCS haar marktaandeel in de Franse IT consultancy markt aanzienlijk en komt het voor het eerst binnen in de lijst van Top 10 IT dienstverleners van het land.
 
Met een waarde van meer dan €30 miljard is de Franse IT markt de op twee na grootste in Europa, na het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. TCS is actief in Frankrijk sinds 1992 en heeft meer dan 50 klanten in het land.
 
Alti
In de afgelopen jaren is Alti sterk gegroeid. In 2007 behaalde Alti €64 miljoen omzet, rond 2012 was dit bedrag bijna verdubbeld naar €126 miljoen. Alti is gespecialiseerd in systeemintegratie, waaronder diensten als enterprise- en CRM oplossingen. Haar klantenbestand bestaat uit grote corporaties binnen de banking-, financial services-, luxe-, productie- en nuts sectoren.
 
Tata Consultancy Services koopt Alti
 
Groei
“Deze overname onderstreept onze lange termijn- en strategische toewijding aan Frankrijk, de op twee na grootste IT services markt in Europa. De overname van Alti zal ons helpen onze klanten in Frankrijk en in Europa intensiever te bedienen met een uitgebreide set aan diensten en oplossingen, en biedt Franse ondernemingen het beste van TCS. Ik ben ervan overtuigd dat de overname ons zal helpen onze groei te versnellen en onze aanwezigheid in Frankrijk te bevorderen” zegt Chandrasekaran, CEO van Tata Consultancy Services.
 
Toegevoegde waarde
Andre Bensimon, mede-oprichter van Alti, over de verkoop aan de international dienstverlener: “Dit is een significante stap die zowel de klant als werknemers ten goede komt. Onze huidige diensten aan te vullen met  TCS’s wereldwijde expertise zal voor onze klanten van enorme toegevoegde waarde zijn. Daarnaast kunnen onze medewerkers profiteren van een grotere wereldwijde organisatie”.

Nieuws

Meer nieuws over