KPMG Management Consulting in FD Outlook Big Data

22 april 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen weekend bracht het Financieele Dagblad de nieuwste ‘FD Outlook’ uit. In de special – getiteld ‘Holland’s Got It: Talent voor de Kennis Economie’ – gaan onderzoekers, managers uit het bedrijfsleven en leden van de FD ‘denktank’ in op de vraag hoe BV Nederland haar kenniseconomie verder kan ontwikkelen. De rol van ‘Big Data’ en nieuwe technologie staat centraal.
 
In de FD Outlook is er een prominente plek weggelegd voor KPMG. Via een reeks van drie artikelen geven partners van KPMG Management Consulting (onderdeel van KPMG Advisory) hun visie op de impact en betekenis van Big Data. Zo gaat Erik Schut, Managing Partner KPMG Management Consulting, in op de noodzaak voor bedrijven om hun business modellen opnieuw onder de loep te nemen zodat ze de megakansen van de ‘extreme digitalisering’ maximaal kunnen benutten.

Ruben de Wolf, practice leader Technology Advisory, vertelt over de verschillende voordelen die ‘Big Data’ bieden aan zowel het bedrijfsleven als consumenten. En Sander Klous, verantwoordelijk voor Data & Analytics binnen het Big 4 kantoor, legt uit hoe technologie een grote rol kan spelen bij het tot stand brengen van het ‘Shared Value’ concept. Uitgangspunt is dat door betere samenwerking tussen overheden en bedrijfsleven initiatieven naast commerciële winst ook een grote bijdrage leveren aan waardecreatie voor people en planet (‘maatschappelijke winst’).

KPMG - Hollands Got It
 
Een overzicht van de drie artikelen:
- KPMG: Big Data maakt leven zoveel gemakkelijker
- KPMG: Big Data draagt bij aan sales, people en planet
- KPMG: Extreme digitalisering biedt bedrijfsleven megakansen
(in de komende weken wordt wekelijks een van de artikelen doorgeplaatst op Consultancy.nl)
 
Wat als… Big Data de wereld op z’n kop zet?
Mede op basis van de FD Special organiseert BNR op donderdag 25 april het publieksdebat ‘Wat als… Big Data de wereld op z’n kop zet?’. Tijdens het debat gaat BNR presentator Rens de Jong in gesprek met zes ‘Big Data’ experts, waaronder ook KPMG adviseur Sander Klous.
 
De Nieuwe Wereld
De artikelen van het adviesbureau zijn onderdeel van de ‘De Nieuwe Wereld’, een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR en KPMG. In vier specials (FD Outlook magazines en publieksdebatten) gaan de partners in op hoe Nederland de komende decennia haar welvarende samenleving kan behouden. In de twee eerdere specials stonden het ‘vestigingsklimaat’ en ‘innovatiekracht’ centraal. Thema van de vierde en laatste special, die in het voorjaar van 2013 uitkomt, is ‘Transformatie’.


De Nieuwe Wereld - FD, BNR en KPMG