Universiteit betaalt BCG 1.1 miljoen voor strategie

15 april 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

De Amerikaanse universiteit Rutgers heeft strategieadviesbureau The Boston Consulting Group (BCG) ingehuurd om zijn nieuwe strategie te ontwikkelen. BCG werd geselecteerd in een competitieve aanbesteding, waaraan diverse strategie adviesbureaus en organisatie adviesbureaus meededen. BCG zal in juni 2013 een interimrapport aanbieden aan de raad van bestuur van de universiteit en een definitief strategisch plan in september 2013.
 
Rutgers University is de grootste universiteit in de staat New Jersey en heeft meer dan 175 academische departementen.
 
€1,1 miljoen voor nieuwe strategie
In een persbericht stelt Rutgers dat het BCG meer dan €1,1 miljoen betaalt voor de hulp bij een strategisch plan. In een reactie op de publieke kritiek die werd geleverd op de hoge uitgaven aan de consultants, zei universiteitswoordvoerder Greg Trevor het volgende: “Het betaalde tarief ligt in lijn met de verwachtingen van de universiteit, gelet op de omvang en het belang van het project.”

BCG - Universiteit
 
BCG won de aanbesteding door zijn “brede ervaring” in het assisteren van academische instituten en universiteiten. Het adviesbureau erkende in een reactie dat het in de afgelopen jaren heeft gewerkt met “een groot deel van de top 20 universiteiten en academische medische centra in de Verenigde Staten”.
 
Bottom-up strategiebenadering
Rutgers kondigde ook aan dat BCG’s benadering tot de nieuwe strategie mede bestaat uit een uitgebreide bottom-up benadering. The Boston Consulting Group zal zich richten tot alle 60.000 studenten, 13.000 medewerkers en 400.000 alumni, om het plan voor de komende tien tot vijftien jaar op te stellen. Het adviesbureau zal interviews en enquêtes houden en groepen laten nadenken over de sterke en zwakke punten van de onderwijsinstelling. “BCG zal ons helpen om te verzekeren dat verschillende stemmen en perspectieven binnen de Rutgers-gemeenschap worden gehoord”, aldus Robert Barchi, president van de Rutgers University.