KPMG partner Huub Arendse nieuwe CFO Achmea

05 april 2013 Consultancy.nl

Achmea heeft Huub Arendse (54), momenteel partner bij KPMG Nederland, begin april benoemd tot Chief Financial Officer (CFO). Hij werkte meer dan 30 jaar voor het accountants- en adviesbureau. Arendse wordt ook onderdeel van de Raad van Bestuur van de verzekeringsgroep.
 
Huub Arendse is in 1982 in dienst getreden bij KPMG. Hij gaf jarenlang leiding aan de Financial Services activiteiten van het adviesbureau en was in zijn meest recente functie ook lid van het Global Insurance Leadership Team van KPMG International.

Huub Arendse nieuwe CFO Achmea
 
Reactie van Achmea
Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea: "Ik ben verheugd met de benoeming. Met Huub Arendse krijgen we een ervaren specialist in huis op het gebied van accounting en financiële aansturing van verzekeraars en hij is daarnaast goed vertrouwd met Achmea.”

Erik van de Merwe, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Juist in de huidige tijd is het voor een verzekeraar met de omvang en activiteiten van Achmea van groot belang dat de financiële soliditeit en het centraal stellen van het klantbelang goed zijn geborgd. We zijn er als Raad van Commissarissen van overtuigd dat de huidige Raad van Bestuur de belangen van al onze stakeholders goed zal behartigen."
 
Raad van Bestuur van Achmea
Naast CFO Huub Arendse bestaat de Raad van Bestuur van Achmea momenteel uit:  Willem van Duin (Voorzitter), Danny van der Eijk (Schadeverzekeringen, Directe en Intermediaire Distributie), Jeroen van Breda Vriesman (Pensioenen, Levensverzekeringen, Grootzakelijke en Bancaire Distributie) en Roelof Konterman (Zorg en Internationale Activiteiten).

Nieuws

Meer nieuws over