Atos beheert SAP bedrijfsvoeringssysteem van IenM

08 oktober 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft Atos de opdracht gegund voor het beheer en onderhoud van het bedrijfsvoeringssysteem. Het systeem telt ongeveer 6.500 gebruikers en ondersteunt financiële processen, inkoop, begrotingsuitvoering, specifieke personeelsprocessen en diverse primaire processen binnen het ministerie. De overeenkomst heeft een initiële looptijd van 5 jaar met de mogelijkheid om voor nog eens 5 jaar te verlengen. 

SAP systeem
Het bedrijfsvoeringssysteem van het ministerie is grotendeels gebaseerd op het ERP systeem van SAP en is inmiddels tien jaar in gebruik. Het systeem wordt ondergebracht in een rekencentrum van Atos. Bovendien is de IT-dienstverlener verantwoordelijk voor het implementeren van nieuwe functionaliteiten. 

Ministerie van Infrastructuur en Milieu
“Zonder een goede op ERP-gebaseerde bedrijfsvoering kan het ministerie niet goed functioneren. Door deze overeenkomst zijn wij verzekerd van een kwalitatief goede dienstverlening voor ons bedrijfsvoeringssysteem, terwijl we tegelijkertijd besparen op de kosten”, aldus Jan Lintsen, hoofddirecteur Financiën, Management en Control van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. 

Atos
“We zijn er trots op dat het ministerie heeft besloten haar bedrijfsvoeringssysteem uit te besteden aan Atos. De overheidssector is één van de belangrijkste marktsegmenten voor ons. Met deze overeenkomst bieden we het ministerie een robuuste, transparante, flexibele en kwalitatief hoogstaande, maar vooral ook een kostenefficiënte dienstverlening”, zegt Rob Pols, CEO van Atos in de Benelux.