KPMG: ICT systemen steeds belangrijker voor beurshandel

26 november 2012 Consultancy.nl

De rol ICT wordt steeds belangrijker binnen de internationale beurshandel. De beurshandel groeit in toenemende mate uit tot een strijd om de beste en snelste handelssystemen. Dit blijkt uit onderzoek van KPMG

Efficiente ICT systemen geven beurshandelaren twee grote voordelen ten opzichte van concurrenten. Ten eerste, efficiente systemen zijn beter in staat om high frequency trading succesvol uit te voeren, het binnen korte tijd profiteren van minieme koersverschillen. Ten tweede, nieuwe systemen maken het mogelijk om ‘leaner en meaner' te opereren.

"Ook krijgen de beurzen te maken met ingrijpende verandering op IT-gebied” zegt Age Lindenbergh, Partner bij KPMG. “Matching tussen vraag en aanbod vindt allang niet meer plaats op de traditionele beurs alleen. De Multilateral Trading Facility heeft vaak de prijsvorming, het 'market making' overgenomen. Dat betekent dat 'issuers' veelal een beursnotering hebben op een officiële beurs, maar dat de handel plaatsvindt op een alternatief platform”. 

ICT op executive agenda
Volgens de KPMG adviseur behoort het thema ICT op de agenda van executives. Hij noemt de robuustheid van handelssystemen als een voorbeeld. “De snelle toename van handelsvolumes heeft geleid tot een toename van het aantal storingen op beursplatforms wereldwijd. Voor bestuursleden van beurzen is dit één van de topprioriteiten geworden”.

Nieuws