Rebel helpt allochtonen met stap naar het gymnasium

21 februari 2013 Consultancy.nl

Adviesbureau Rebel heeft begin dit jaar een bijzonder MVO initiatief gelanceerd: de Rebel Junior Academy. Consultants van het Rotterdamse adviesbureau leggen elke maandagmiddag het werk neer om allochtone basisschoolleerlingen te helpen met hun ontwikkeling. Doelstelling is om de leerlingen te stimuleren om de stap naar het gymnasium te maken, een stap die door hun achtergrond of thuissituatie niet vanzelfsprekend is.
 
Het MVO initiatief, genaamd de ‘Rebel Junior Academy’, helpt zes van de meest getalenteerde leerlingen uit groep 7 en 8 van de Emmausschool om de stap naar het gymnasium te maken. De zes kinderen hebben met elkaar gemeen dat ze zeer getalenteerd zijn, maar van huis uit niet zomaar naar het gymnasium gaan. Meestal omdat hun ouders van niet-Nederlandse afkomst zijn, vaak ook omdat ze de eerste in hun familie zijn die dit hoogste niveau onderwijs (kunnen) genieten. “Die leerlingen wilden we helpen” aldus Rebel in een persbericht.

Rebel helpt allochtonen naar het gymnasium
 
Maandagmiddag
Elke maandagmiddag worden de kinderen met een busje van hun school opgehaald en naar het Rebelkantoor aan de Wijnhaven in Rotterdam gebracht. Daar volgen ze een les, gericht op het vergroten van de taalvaardigheid, de algemene ontwikkelingen en het kennismaken met mensen, beroepen en invalshoeken die de kinderen anders niet snel zouden leren kennen. “We zijn natuurlijk geen gediplomeerde docenten, maar wel hoger opgeleide medewerkers met wie deze kinderen normaal gesproken niet zo snel in aanraking komen” zegt Lenny van Klink, Directeur bij Rebel.

Nieuws