BMC event: Ondernemend de uitkering uit

03 februari 2013 Consultancy.nl

Op donderdag 31 januari 2013 vond het event ‘Ondernemend de uitkering uit’ plaats in het LOC in Hardenberg. Dertig managers van gemeentelijke sociale diensten uit Noordoost-Nederland waren erbij aanwezig. Ook was adviesbureau BMC aanwezig, dat het event faciliteerde.
 
Na een welkomstwoord van Han Meiberg, manager bij BMC, opende wethouder De Vent van de gemeente Hardenberg de bijeenkomst. De Vent schetste de situatie in Hardenberg: om de decen-tralisaties vorm te geven is gekozen voor een integrale aanpak vanuit de kracht van de samenleving.
 
BMC - Ondernemend de uitkering uit
 
Peter Donders, senior adviseur bij het organisatieadviesbureau, presenteerde vervolgens een stappenplan voor samenwerking tussen gemeenten en ondernemers:
- Stap 1: Vraag en aanbod in beeld
- Stap 2: Uw interne organisatie op orde
- Stap 3: Nieuwe en flexibele arrangementen
 
Uitgangspunt bij dit plan is dat gemeenten op zoek gaan naar oplossingen waar ondernemers in zakelijk opzicht beter van worden.
 
Wim Idema, projectleider bij de gemeente Hardenberg, lichtte de ontwikkeling van het zogenoemde Dienstenbedrijf Ommen-Hardenberg toe. In een presentatie vertelde hij over zijn ervaringen bij het in de praktijk brengen van dit Dienstenbedrijf, dat ten doel heeft WWB’ers te plaatsen bij ondernemers in de regio. De werkgever staat in dit Dienstenbedrijf voorop.
 
Na deze presentaties ontspon zich onder leiding van Pim Raaijmakers, senior adviseur bij BMC, een levendige discussie over diverse onderwerpen, zoals vraaggericht versus aanbodgericht werken, accountmanagement, de rol van de consulent, samenwerking tussen gemeenten en SW-bedrijven en de wijze waarop betrokkenheid van ondernemers bevorderd kan worden.
 
Het event werd afgesloten onder het genot van een hapje en drankje, verzorgd door leerlingen van het LOC Hardenberg.

Nieuws

Meer nieuws over