Nuon topman Huib Morelisse in opspraak door salaris

25 juni 2011 Consultancy.nl

Huib Morelisse (47), in het verleden partner bij Booz Allen Hamilton (de voorganger van Booz & Company), is in opspraak gekomen doordat zijn salaris met maar liefst 70% is gestegen naar €750.000 en een aantal extra bonus opties. Volgens Nuon is de salarisstijging verklaarbaar en in lijn met gemaakte afspraken. 

Morelisse opereerde tot nog toe in relatieve stilte. De energiebaas heeft grote kritiek gekregen van de provincie Gelderland. De provincie is een van de grootste aandeelhouders van het energieconcern met 22,8% van de aandelen in bezit. Volgens Nuon is de salarisstijging een gevolg van afspraken die zijn gemaakt ten tijde van zijn aanstelling. Morelisse trad aan als CEO van Nuon in juli 2010 en moest de in 2009 aangekondigde fusie met het Zweedse Vattenfal tot een succes maken. Doordat het volgens de Zweedse wet verboden was om bonussen uit te keren, is zijn vaste salaris nu opgekrikt. 

Over Huib Morelisse
Huib Morelisse studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Op 33 jarige leeftijd vertrok naar de Verenigde Staten om een MBA te halen aan de Columbia Business School. Na zijn opleiding werd hij partner bij Booz Allen Hamilton. Daarnaast heeft Morelisse o.a. ook gewerkt bij Goldman Sachs in Amerika en Engeland (Energy en Power Group). In 2002 startte maakte Morelisse de overstap naar RWE in Duitsland als Senior Manager Mergers & Acquisitions en klom in 2005 op tot Vice President Corporate Strategy. Morelisse keerde in 2007 terug naar Nederlands als CEO van de Nederlandse activiteiten van RWE en werd daarna Chief Technology Officer (CTO) van Essent. 

Nieuws

Meer nieuws over