Nieuwe PwC Belgie topman Karel De Baere focust op groei

06 juli 2011 Consultancy.nl

Karel De Baere volgt per 1 juli 2011 Roger Heijens op als voorzitter van PwC België. De Baere begon zijn carrière in 1982 bij het accountants- en adviesbureau en is inmiddels meer dan dertig jaar actief binnen PwC. Hij is aangesteld voor een periode van 5 jaar en gaat zich richten op groei, talent, kwaliteit, en het versterken van het PwC-merk in de lokale markt. 

Groeien is belangrijkste doelstelling
Voor Karel De Baere is groei de belangrijkste doelstelling voor de komende jaren. “En dan heb ik het niet alleen over de groei van ons marktaandeel, hetzij organisch, hetzij door acquisities. Ik zie het ook als vooruitgaan en nog beter worden in wat we doen. PwC is een sterk merk en onze organisatie staat in België en de rest van de wereld bekend om de kwaliteit van zijn  dienstverlening. Wij moeten als bedrijf hierop blijven inzetten, en de groei mag absoluut niet ten koste gaan van die kwaliteitsservice. We moeten ons aanbod voor onze cliënten ook verder uitbreiden en ons onderscheiden door de relevantie van de oplossingen die we aanreiken en de meerwaarde die wij onze klanten bieden.” 

Een cruciaal element om dit te realiseren is volgens de nieuwe Voorzitter een doorgedreven samenwerking, zowel op lokaal als op internationaal vlak. “Het klinkt misschien als een cliché, maar ik geloof heilig  in samenwerking. PwC heeft tal van afdelingen en expertisedomeinen. Er wordt bij ons al veel multidisciplinair gewerkt, maar ik wil die synergieën nog verder aanmoedigen. Ook de samenwerking met andere PwC-kantoren wereldwijd is daarbij cruciaal. Die bundeling van expertise komt niet alleen onze klanten maar ook onze werknemers ten goede. In onze business draait alles rond mensen.” 

“Ons merk onderscheidt PwC op de markt, door de manier waarop we de expertise van onze mensen en de samenwerking met PwC tot een aparte ervaring maken", verduidelijkt De Baere. "Waar het PwC-merk echt voor staat is: building relationships, creating value. Naast de diepe technische expertise en onze ervaring willen we dat PwC bekend staat om zijn solide klantenrelaties. Die relaties helpen de waarde te creëren waarnaar onze klanten op zoek zijn.” 

Talent de motor
Vooruitgaan betekent voor De Baere ook blijvend investeren in talent. Groeien gaat niet zonder de nodige knowhow en creativiteit. “PwC is altijd al een ontwikkelingspool geweest waar de medewerkers zich kunnen ontplooien en hun carrièrepad mee kunnen uittekenen en realiseren. We moeten ernaar blijven streven om een zo aantrekkelijk mogelijke werkomgeving te creëren waar mensen zich goed voelen, zodat we het juiste kader scheppen voor persoonlijke ontplooiing en voor een goed evenwicht tussen werk en privé. Dit impliceert dat we verregaand investeren in opleiding en ontwikkeling, zodat we onze klanten net dat tikkeltje meer kunnen bieden. Zo is bijvoorbeeld het aantal opleidingsuren dat we elk van onze medewerkers bieden gemiddeld 108 uur per jaar.” 

“Talent is onze motor. We moeten ook nieuw talent aantrekken. PwC is een zeer aantrekkelijke werkgever en we zetten alles in om dat ook te blijven – flexibiliteit inzake werk, compensatie en voordelen hebben hierin een grote rol te spelen; maar ook af en toe plezier hebben in kleinere groep is voor mij belangrijk voor de motivatie van onze medewerkers. Als werkgever blijft het cruciaal om de werknemers de nodige uitdagingen, perspectieven en kansen te bieden. Ik heb ze zelf ook systematisch gegrepen tijdens mijn carrière – met het gekende resultaat. Uiteraard werken we ook nauw samen met universiteiten en hogescholen in België. Zelf ben ik sinds 5 jaar verantwoordelijk voor het wereldwijd uitbouwen en onderhouden van de nauwe relaties tussen PwC en AIESEC, een studentenorganisatie die wereldwijd actief is. Dat zijn allemaal belangrijke initiatieven die ons de mogelijkheid geven om onze meerwaarde als werkgever uit te dragen.” 

Curriculum Vitae Karel De Baere

1982: studeert af als Licentiaat TEW aan de UFSIA en start als financieel auditor

1985: auditor binnen de Computer Assurance Group

1990: bedrijfsrevisor

1997: vennoot (“Partner”) met specialisatie in Technology Risk Management

1998: verantwoordelijke voor alle “e-Business” dienstverlening in EMEA (Europe, Middle East, Africa)

2000: lid van het wereldwijd Assurance Leadership Team, verantwoordelijk voor diverse innovatie – en wereldwijde investeringsprogramma’s

2004: verantwoordelijk voor Global Information & Finance Management binnen het PwC Netwerk

2005: voorzitter van de stuurgroep MVO, PwC België

2009: verantwoordelijk voor Risico- & Kwaliteitsbeheer, PwC België

2010: hoofd van Risk Assurance Services, PwC België

Nieuws

Meer nieuws over