Strategiekantoor Strategy& opent kantoor in Noorwegen

01 juli 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd strategy consultancykantoor Strategy& heeft zijn footprint in Europa uitgebreid met een kantooropening in Noorwegen. 

Het betreft het vierde kantoor van het bedrijf in de Nordics-regio, waar het ook al actief is vanuit Stockholm (Zweden), Kopenhagen (Denemarken) en Helsinki (Finland). Met het nieuwe kantoor wil Strategy& zich nestelen in de top van de lokale strategieadviesmarkt, zoals het ook wereldwijd is gepositioneerd.

Het met zijn hoofdkantoor in New York gevestigde Strategy& geldt als een van ’s werelds toonaangevende strategieadviesbureaus (3.000 medewerkers wereldwijd). Onlangs vierde het bureau, het voormalige Booz & Company, dat het al tien jaar deel uitmaakt van Big Four-kantoor PwC.

Norway's strategy consulting scene welcomes Strategy&

Leif Arne Jensen, CEO van PwC in Noorwegen, laat weten dat de lancering van Strategy& in het land een reactie is op de sterke vraag naar strategische adviesdiensten onder de klanten van het bedrijf. 

Over de ambities van het nieuwe kantoor in Noorwegen is hij helder: “PwC heeft wereldwijd en in onze buurlanden goede successen geboekt met Strategy&. In Noorwegen streven we ernaar om Strategy& binnen korte tijd naar een top drie-positie te brengen.”

Om deze ambitie te realiseren, heeft Strategy& Anders Brun aan boord gehaald. Brun was eerder twintig jaar actief als adviseur bij McKinsey & Company, waarvan vijftien jaar als partner. Voorafgaande aan zijn nieuwe uitdaging vervulde hij de rol van commercieel directeur bij wereldwijd softwarebedrijf Aize.

“Ik kijk ernaar uit om bestuurders te helpen met hun belangrijkste en meest complexe strategische vraagstukken”, aldus Brun, die tot slot laat weten dat de focus van de nieuwe vestiging van Strategy& zal liggen op onderwerpen als strategie, duurzame energie, adoptie van AI, productiviteitsverbeteringen en fusies en overnames.

In Nederland telt Strategy& meer dan 100 consultants. Het kantoor is gevestigd in Amsterdam.