Plexus adviseurs J. Maljers & M. Lenssen richten CCP op

13 september 2010 Consultancy.nl

Jaap Maljers, de oprichter van zorgadviesbureau Plexus, heeft samen met Mark Lenssen (Plexus en A.T. Kearney alumnus) Capital Care Partners (CCP) opgericht. Capital Care Partners (CCP) is een nieuw investeringsfonds dat zich uitsluitend zal richten op veelbelovende ondernemingen binnen de zorgsector. 

Capital Care Partners is opgericht omdat de “de zorgsector een interessante sector is om in te investeren vanwege haar omvang, groei en innovatiebehoefte” aldus Jaap Maljers. Hij vervolgt: “Momenteel werken er al ruim 1,1 miljoen mensen in de zorg en geven we met €70 miljard meer dan 10% van wat we verdienen uit aan zorg. De zorgvraag zal over de komende 20 jaar verdubbelen. Om de zorg betaalbaar te houden zal er de komende jaren fors moeten worden geïnvesteerd in innovatieve ontwikkelingen. De dubbele vergrijzing (mensen worden ouder en het aandeel ouderen van de bevolking stijgt) vereist dat er gekeken wordt naar radicaal andere manieren om in de zorgvraag te voorzien. Binnen de bestaande structuren kan dit niet worden opgevangen. Verregaande innovaties zijn nodig.” 

“CCP heeft de ambitie deze vernieuwing van de zorg te stimuleren door gericht te investeren, kennis in te brengen en relevante partijen met elkaar te verbinden”. 

Over Jaap Maljers
Jaap Maljers is ruim 20 jaar succesvol actief als ondernemer in de Nederlandse gezondheidszorg. Zo is hij onder meer oprichter van het in de zorg gespecialiseerde adviesbureau Plexus, legde hij de basis onder Vision Clinics (een van de grootste aanbieders van refractieve oogchirurgie) en is hij mede-initiatiefnemer van ZorgDomein (een internet applicatie voor de verwijzende huisarts). Verder is Jaap Maljers oprichter van Alant Medical en mede eigenaar van de Bergman Klinieken, leidende particuliere keten in plastische- en orthopedische chirurgie. 

Over Mark Lenssen
Mark Lenssen heeft ruim 14 jaar ervaring als consultant bij achtereenvolgens Organon, A.T. Kearney en Plexus. Hij is de afgelopen jaren betrokken geweest bij due diligence trajecten voor investeringsmaatschappijen en bij haalbaarheidsstudies voor institutionele investeerders naar mogelijkheden om te investeren in de zorg. Daarnaast heeft hij aan de wieg gestaan van een aantal ondernemende initiatieven in de zorg, zoals de start van een psychosomatische kliniek en de ontwikkeling en organisatie van zorginkoop- en verkoopopleidingen voor zorgaanbieders en verzekeraars.

Nieuws