Peter van Leusden verbindt zich aan EBBEN Partners

10 juni 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Anti-fraude en anti-corruptie expert Peter van Leusden heeft zich verbonden aan EBBEN Partners.

Met Van Leusden haalt EBBEN Partners een veteraan in de wereld van fraudebestrijding aan boord. Hij werkte ruim 40 jaar bij de FIOD, waar hij leiding gaf aan een ruim scala van financiële onderzoeken, waaronder de omvangrijke fraudezaken van Ballast Nedam en SDM.

Libor-gate was zijn eerste grote onderzoek binnen de bankenwereld. Daarna volgden de financial crime-onderzoeken bij ING en ABN Amro. Zijn onderzoeken hebben geleid tot verschillende veroordelingen en tot omvangrijke schikkingen met de staat.

Peter van Leusden verbindt zich EBBEN Partners

Na veertig jaar bij de Belastingdienst te hebben gezeten, besloot Van Leusden dat het tijd was voor verandering. Hij maakte de overstap naar Partner in Compliance, waar hij bestuurders adviseerde over fraudebestrijding, naleving van wet- en regelgeving en integriteit.

Per 1 juni is hij als Director verbonden aan EBBEN Partners, waar hij zich onder meer richt op advisering rondom het voorkomen en bestrijden van fraude, witwassen en corruptie, het uitvoeren van financiële onderzoeken en het verzorgen van trainingen.

Van Leusden is groot voorstander van het doen van zelfonderzoek door ondernemingen die een fraude of corruptiegeval vaststellen in hun organisatie. Hij heeft hierover veelvuldig geadviseerd en gepubliceerd. Succes valt of staat volgens Van Leusden bij een effectieve governance en samenwerking: “We hebben allemaal een rol in dit proces: het bestuur, de Raad van Commissarissen, de accountant, de politie, de FIOD, noem maar op.”

Vincent Steenbakkers, partner bij EBBEN Partners, is verheugd met de komst van de veteraan. “Met Peter halen we een schat aan ervaring binnen op het gebied van financieel onderzoek en de thematieken fraude, witwassen en corruptie. Een hele mooie versterking in de groeiambities die wij als kantoor hebben.”