Marcel Braaksma leidt Nederlandse Microsoft-business van Devoteam

05 juni 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Devoteam heeft Marcel Braaksma aangesteld als Country Director voor de Microsoft-activiteiten in Nederland.

Braaksma maakt de overstap naar het IT-consultancybedrijf vanuit Microsoft, waar hij de afgelopen vijf jaar als werkzaam was in de rol van Delivery Executive.

Bij Devoteam heeft hij de taak gekregen om de Microsoft-activiteiten in ons land verder uit te bouwen. Ook zal hij leidinggeven aan de uitbouw van bestaande proposities en de lancering van nieuwe diensten, waaronder op het gebied van Azure en generatieve AI (Copilot).

Marcel Braaksma leidt Nederlandse Microsoft-business van Devoteam

“Ik ben enthousiast om bij Devoteam te komen en deel uit te maken van een dynamisch team dat zich inzet voor het creëren van betekenisvolle impact voor klanten”, laat Braaksma weten. “Samen zullen we de grenzen van innovatie blijven verleggen en onze klanten helpen nieuwe kansen voor succes te ontsluiten. Het perfecte voorbeeld hiervan is natuurlijk de opkomst van Gen AI en hoe wij als go-to partner klanten kunnen helpen bij hun AI-transformatie.”

“Fantastisch om Marcel te verwelkomen in de Devoteam-familie”, aldus Freek Roelofs, Chief Operating Officer bij Devoteam. “Marcels kennis en ervaring in Microsoft-technologieën en passie voor het stimuleren van positieve verandering sluiten perfect aan bij de missie van Devoteam om bedrijven te begeleiden bij duurzame, digitale transformaties.”

Devoteam behoort wereldwijd tot de koplopers in Microsoft-dienstverlening. Het bureau heeft meer dan 1.200 Microsoft-experts die samen meer dan 1.100 certificering op hun naam hebben staan. Devoteam is onder meer Premium Partner voor Consulting, Solutions en Managed Services.

“Onder leiding van Marcel zullen we onze Microsoft-gerelateerde consultancytak in Nederland en de EMEA-regio naar een hoger niveau tillen om zo te kunnen acteren als de ‘go to’ partner voor Microsoft-vraagstukken”, zegt Roelofs.

Braaksma werkte eerder in zijn loopbaan dertien jaar bij Macaw, waar hij doorgroeide tot Operations Director, en zeven jaar bij Inter Access, waar hij als consultant en projectmanager betrokken was bij complexe IT-implementaties.

Naast Microsoft is Devoteam ook partner van tal van andere technologievendors, waaronder Amazon Web Services, Google, Salesforce en ServiceNow.