Coen Degen leidt financial services-praktijk van Oliver Wyman

03 juni 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Oliver Wyman heeft Coen Degen benoemd als nieuwe leider van de Financial Services-praktijk in Nederland.

Degen is al sinds de begindagen van zijn carrière actief voor het strategie- en managementadviesbureau. Aanvankelijk werkte hij als consultant in Frankfurt, alvorens hij elf jaar geleden de overstap maakte naar het Amsterdamse kantoor van Oliver Wyman, dat hij mede oprichtte.

In 2017 trad Degen toe tot het partnerteam. Terugkerend vanuit een langere periode van ouderschapsverlof, ligt er nu een nieuwe rol voor hem klaar: Degen komt in ons land aan het roer te staan van de Financial Services-praktijk.

Coen Degen leidt financial services-praktijk van Oliver Wyman

“Mijn tijd bij Oliver Wyman in Frankfurt viel samen met de piek van de wereldwijde financiële crisis”, neemt Degen ons mee terug in de tijd. Destijds was Europa druk bezig om na de eerdere crisis de bankensector weer op te bouwen en te stabiliseren. Degen noemt het een periode die zijn “carrière heeft gevormd” en hem deed beseffen hoe “enorm belangrijk geavanceerd risk management is”.

Degen voelde zich geroepen om te helpen bij het creëren van verandering, zowel voor de financiële sector als de bredere samenleving. “Sindsdien ben ik toegewijd aan het ondersteunen van financiële instellingen bij het navigeren door hun kernuitdagingen en crises”, laat hij weten.

“De financial services-sector kan economieën vormen, individuen versterken en wereldwijde progressie bevorderen”, benadrukt Degen de spilfunctie van de branche. “Het vormt een belangrijke enabler voor bijna elke maatschappelijke en milieutransformatie die we willen realiseren. Dat is een van de aspecten waardoor ik mij aangetrokken voel tot de sector.”

Met een focus op strategiewerk werkt Degen vooral samen met banken, verzekeraars en aanbieders van marktinfrastructuur. Vakinhoudelijk heeft hij een voorliefde voor risk management, kapitaalmarkten en complexe transformaties.

Het avontuur in Amsterdam

Toen Degen begin 2013 terugkeerde naar Nederland, was hij een van de oprichters van het kantoor in Amsterdam. De afgelopen jaren speelde hij een cruciale rol in de opzet en uitbreiding van het kantoor. Het Nederlandse team bestaat anno 2024 uit ruim negentig medewerkers.

De Financial Services-praktijk telt acht partners en meer dan dertig consultants. Daarmee geeft Degen nu leiding aan de grootste praktijk van het Nederlandse kantoor. “Ik kijk ernaar uit om onze leidende positie in Nederland en onze impact voor onze klanten samen met het partnerteam en onze geweldige groep consultants verder uit te breiden”, besluit Degen.