Natuur aan het Stuur: Ontdek je relatie met de natuur

31 mei 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Jongeren die willen ontdekken wat hun relatie met de natuur is én hoe het werkende leven hiermee is verbonden, krijgen een mooie kans voorgeschoteld: ‘Natuur aan het Stuur’ is een gratis drie weken durend opleidingsprogramma voor studenten en young professionals.

Het initiatief van ‘Natuur aan het Stuur’ is van adviesbureau TheRockGroup, dat zegt met het programma twee doelen te willen bereiken. Ten eerste wil het jonge professionals bijstaan in hun duurzame missie. Het programma is dan ook onderdeel van het project Maatschappelijke Diensttijd (MDT).

Ten tweede geldt het programma ook als onderzoeksterrein voor tal van experts. De inzichten van deelnemers kunnen goed van pas komen bij het formuleren van beleid voor toekomstige investeringen in natuur en leefomgeving.

Natuur aan het Stuur: Ontdek je relatie met de natuur

Besluitvormers uit het bedrijfsleven nemen deel aan ‘Natuur aan het Stuur’ door eenmalig in gesprek te gaan met een aantal deelnemers over hun persoonlijke relatie tot de natuur en de invloed daarvan op hun doen en handelen in het bedrijf. Dit gesprek vindt plaats tijdens een wandeling.

In 2024 en 2025 vinden vier edities van het programma plaats, deelname is gratis. Het drie weken durend ontwikkelprogramma bestaat uit een fysieke welkomstdag, een lang weekend in de natuur en een afsluitend evenement. Daarnaast horen er ook nog twee online workshops en een optionele workshop bij.

Bedrijven kunnen het programma aanbieden aan hun medewerkers van 18 tot 30 jaar, als onderdeel van een intern opleidingstraject. Het programma biedt deelnemers kansen om contacten te leggen, hun cv te verrijken met bijzondere ervaringen en inzicht te krijgen in de eigen relatie met de natuur.

“We zijn de rol van natuur langzaam uit het oog verloren. Hier willen wij met Natuur aan het Stuur verandering in brengen. Tijdens het programma zullen jongeren en beslissers uit het bedrijfsleven onderzoeken hoe we naar natuur kunnen ‘luisteren’ bij het maken van keuzes. Een skill die harder nodig is dan ooit”, aldus de initiatiefnemers achter het programma.