5 vragen aan Big Four advieskantoor KPMG

12 maart 2009 Consultancy.nl

Het spectrum is breed en de uitdagingen zijn talrijk. KPMG is in ruim een eeuw uitge­groeid van één Amsterdams kantoor tot een wereldwijde accountancy- en adviesorgani­satie met bijna 100.000 medewerkers wereldwijd. Alleen in Nederland zijn er al zo’n 4.200 actief, verdeeld over 17 kantoren. Een unieke bron van kennis, waar elke klant uit kan putten.

In welke mate is er een hiërarchische structuur binnen een groot bedrijf, zoals KPMG?
KPMG is een partnerorganisatie en kent een hiërarchische structuur. In de werksfeer vindt je hier weinig van terug. De sfeer is informeel, je kunt ongedwongen een gesprek aanknopen met iedereen, ook met managers en partners. Onze structuur biedt mensen met ambitie en doorzettingsvermogen veel kansen en uitdagingen. Wanneer je na je opleiding bij KPMG start krijg je alle kans jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien. Met groei bedoelen we dan niet noodzakelijkerwijs een ontwikkeling naar een hogere positie. Je kunt je ook in de breedte van je vak ontwikkelen, of de diepte van een specialisatie kiezen.

Hoe lang duurt het gemiddeld voordat je zelfstandig je eerste ‘eigen’ klus krijgt?
Wij koesteren talent. De hele infrastructuur van het adviesbureau is gericht op de groei van aanstormende professionals. In de accountancy (audit) start je als trainee en ga je direct in de praktijk aan de slag, waar je te maken krijgt met alle soorten klanten. Tegelijkertijd volg je een opleiding aan een business school. In zes modules van elk vier à vijf dagen werk je aan de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en attitude. In de advisering (advisory) start je als junior adviseur en doe je ervaring op met concrete opdrachten voor verschillende managers, waarbij je op allerlei gebieden een bijdrage levert aan rapportages, presentaties en adviezen. Je ontwikkeling wordt aangevuld met doelgerichte opleidingen en natuurlijk met de expertise van je senior collega’s.

Er wordt altijd in teamverband gewerkt met collega’s van verschillende functieniveaus. Hierdoor kun je rekenen op een intensieve begeleiding en kun je veel leren van ervaren collega’s. Het geeft je ook de mogelijkheid om al op jonge leeftijd leiding te geven aan minder ervaren collega’s. Binnen je team krijg je direct je eigen verantwoordelijkheden. Naarmate je meer ervaring op doet, nemen ook je verantwoordelijkheden toe. Iedereen heeft een persoonlijke coach, die je begeleidt en die je stimuleert in je ontwikkeling.

Komt overwerken veel voor?
Als je te maken hebt met deadlines, kan het wel eens gebeuren dat je over moet werken. Dit is voor de accountants met name in de eerste maanden van het jaar, voor adviseurs afhankelijk van projecten. Als team ben je er samen verantwoordelijk voor dat een project of controle binnen de termijn afgerond wordt. Het draait eigenlijk om een goede planning en een flexibele houding. In drukke periodes moet je bereid zijn wat extra inzet te tonen en in rustigere tijden neem je bijvoorbeeld lekker een dagje extra vrij. Uiteindelijk streven we ernaar dat onze medewerkers een goede balans tussen werk een privé vinden. 


Ligt het salaris voor een soortgelijke functie bij een groot kantoor hoger dan bij een kleinere concurrent?
Het startsalaris bij KPMG is boven marktconform. Daarnaast bieden we een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket. Zo behoren een mobiele telefoon, een leaseauto, een goede pensioenregeling en onkostenvergoeding, een ruim opleidingsbudget en een flink aantal vakantiedagen tot de arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je eigen ontwikkeling en de beoordeling door je performance manager kun je jaarlijks groeien in je salaris.

Waarom zou een student juist voor een groot bedrijf, zoals KPMG, moeten kiezen?
KPMG is in ruim een eeuw uitgegroeid van één Amsterdams kantoor tot een organisatie met meer dan 100.000 medewerkers wereldwijd. Alleen al in Nederland zijn er zo’n 4.200 actief, verdeeld over 17 kantoren. Van die gigantische omvang merk je weinig. In je werk staat het persoonlijke contact centraal. Je geeft advies op maat. Onze grote omvang en internationale aanwezigheid biedt natuurlijk de nodige voordelen. Het adviesbureau beschikt over een ongekende bron van actuele kennis en ervaring. Hierdoor kunnen we een hoge kwaliteit leveren aan onze klanten en het biedt onze medewerkers de kans om zichzelf te ontwikkelen. Je werkt in afwisselende teams, waardoor je steeds weer andere collega’s leert kennen van wie je veel van hun kennis, ervaring en persoonlijkheid kunt leren.

KPMG heeft vestigingen in 148 landen, waardoor er ook voor mensen met internationale ambities voldoende mogelijkheden zijn. Als je internationale klanten in je planning hebt, kan het zijn dat je af en toe een week naar het buitenland gaat. Als je je opleidingen hebt afgerond, zijn er mogelijkheden om voor een aantal maanden of jaren naar het buitenland te gaan. Kortom, KPMG is een grote organisatie waarin heel veel mogelijk is, maar waar je wel zelf het initiatief moet nemen als je iets wilt bereiken.

Nieuws