Ziekenhuis moet voormalig HR adviseur miljoen betalen

16 januari 2013 Consultancy.nl

Ziekenhuis De Tjongerschans moet meer dan €1 miljoen betalen aan Clemens Güppertz, een voormalig HR adviseur. Dat heeft de rechter onlangs besloten. Het ziekenhuis uit Heerenveen is boos over de uitspraak en gaat vandaag in hoger beroep bij het Hof in Leeuwarden. 

Bemiddeling tussen bestuur en medische staf
In 2002 bemiddelde Clemens Güppertz een conflict tussen de medische staf en het bestuur. Omdat hij vreesde dat hij zijn baan zou kunnen verliezen door de bemiddeling dwong hij in ruil voor zijn diensten een inkomensgarantie af. Afgesproken werd dat hij bij ontslag tot aan zijn pensioen zou worden doorbetaald. In 2009 werd hij ontslagen en kreeg hij een ontslagvergoeding van €180.000. De kantonrechter bepaalde daarnaast dat het ziekenhuis iedere maand ruim €6.400 euro aan salaris moest betalen aan Güppertz. Daarbovenop kreeg hij ruim een kwart miljoen euro om pensioenschade te compenseren.

Afvloeiingsregeling
De Tjongerschans vindt de afvloeiingsregeling exceptioneel hoog: “We kunnen dat geld beter besteden, namelijk aan de patiënten. En het is niet bedoeld voor iemand die handig een gunstige regeling voor zichzelf in de wacht heeft gesleept,” stelt de woordvoerder van het ziekenhuis tegenover de Telegraaf. Hij vervolgt: “De totale kosten voor het ziekenhuis komen uit op tussen de €1,1 en €1,3 miljoen. Dit exceptionele bedrag is aan onszelf, onze medewerkers, de patiënten en onze financiers niet uit te leggen”.

De voormalige HR adviseur Clemens Güppertz was zelf niet bereikbaar voor de media. 

Nieuws

Meer nieuws over