FiSer Consulting gaat internationaal met kantoor in Duitsland

04 juni 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Nederlands consultancybureau FiSer Consulting heeft zijn vleugels uitgeslagen naar Duitsland, waar het zijn eerste internationale kantoor heeft geopend in Frankfurt.

FiSer Consulting werd opgericht in 2015, als een niche-consultancykantoor dat financiële instellingen helpt met het doorvoeren van complexe verandering. Het adviesbureau is vooral actief voor banken, verzekeraars en pensioenfondsen.

Medeoprichter en managing partner Mischa Wesdorp laat weten dat er altijd al plannen waren voor toekomstige internationale uitbreiding. Na jaren van sterke groei in thuismarkt Nederland, was het volgens Wesdorp nu dan ook tijd om voet te zetten in het grootste financiële dienstencentrum van Europa: Frankfurt.

FiSer Consulting gaat internationaal met kantoor in Duitsland

“Ons doel is om binnen de Europese financiële dienstverlening een voorkeurspartner te worden, zowel voor medewerkers als klanten”, aldus Wesdorp. “De uitbreiding naar Duitsland markeert een eerste belangrijke strategische stap in onze internationale groeiplannen. Met ons nieuwe kantoor in Frankfurt begeven we ons in een van ’s werelds belangrijkste centra voor bank- en verzekeringsdiensten en dat biedt enorme commerciële mogelijkheden voor groei en impact.”

Het nieuwe kantoor zal geleid gaan worden door Willem Jan van Dam, die uitgebreide ervaring in het financial services-domein meebrengt naar zijn nieuwe rol. Gedurende zijn carrière leidde hij meerdere internationale veranderprogramma’s, waaronder organisatorische herstructureringen, postfusie-integraties, transformaties, afsplitsingen en regulatory technologie-trajecten.

Van Dam werkte eerder als senior projectmanager bij ABN Amro, waar hij deel uitmaakte van het team dat betrokken was bij de afbouw van de ‘clearing bank’-activiteiten in verschillende landen, waaronder Dubai, Shanghai, Sydney, Hongkong en Singapore. Voorafgaand aan zijn zeven jaar bij ABN Amro werkte hij zo’n twaalf jaar bij Fortis Bank.

“Het voelt geweldig om terug te zijn in Frankfurt en ik kijk ernaar uit om leiding te geven aan de Duitse ambities van FiSer Consulting”, laat Van Dam weten. “We weten wat er nodig is om programma’s met uitdagende deadlines, complexe governancestructuren of complexe integratie-uitdagingen te realiseren.”

De nieuwe hub in Frankfurt zal ook fungeren als een springplank voor het aanbieden van diensten aan organisaties binnen de bredere DACH-regio – oftewel Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.