Oliver Wyman brengt Cavok en SeaTec Consulting samen

26 april 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultancykantoor Oliver Wyman heeft zijn Cavok-divisie herdoopt tot Vector. Het eerder dit jaar ingelijfde SeaTec Consulting is ook onderdeel geworden van de nieuwe praktijk.

Door de krachtenbundeling van Cavok en SeaTec Consulting telt Oliver Wyman Vector meer dan 300 consultants en professionals, werkzaam vanuit kantoren in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk.

Vector brengt alle technische consultancydiensten van Oliver Wyman samen, denk aan diensten zoals engineering, het verbeteren van onderhoudsprocessen, certificeringen, fleetmanagement, systeemintegratie en wet- en regelgeving.

Oliver Wyman launches consolidated aviation unit Vector

De nieuwe business is onderdeel van de divisie Transportation & Services van Oliver Wyman en werkt vooral voor partijen in de luchtvaart, ruimtevaart, defensie en de spoorsector.

Het Amerikaanse Cavok is al sinds 2007 onderdeel van Oliver Wyman. Cavok nam zelf de afgelopen jaren meerdere firma’s over, waaronder TeamSAI, Avisa en SeaTec Consulting. Zij gaan nu samen verder onder één vlag.

Anthony DiNota, directeur van Oliver Wyman Vector, laat weten dat de fusie van de praktijken en de rebranding het team in staat zullen stellen om hun activiteiten wereldwijd op te schalen. Er wordt onder meer gekeken naar uitbreiding in Europa en het Midden-Oosten.

Oliver Wyman is een van de leidende adviesbureaus in de luchtvaartsector en een van de weinige partijen die naast management en digitale diensten ook technische expertise kan aanbieden.