Aon: Bedrijven kunnen autoschades fors terugdringen

11 december 2012 Consultancy.nl

Volgens Aon kunnen ondernemers in de vervoerssector het aantal schades aan hun wagenpark terugdringen met maar liefst 50%. Om ondernemers te helpen met het benutten van het besparingspotentieel heeft het adviesbureau een nieuwe propositie ontwikkeld: het ‘Bewust Rijden Plan’. De propositie helpt ondernemers met het verbeteren van de rijvaardigheid van chauffeurs, waardoor de organisatie flink kan besparen op kosten voor onderhoud, brandstof en slijtage.

Aon heeft het programma ‘Bewust Rijden Plan’ ontwikkeld samen met diverse schadeverzekeraars.

Minder werkdruk, minder fouten
Waar chauffeurs voor optimale rijvaardigheid al deelnemen aan verplichte bijscholing, voegt Aon hier met het Bewust Rijden Plan ook begeleiding en advies aan toe. Consultants van het adviesbureau kijken mee in de bedrijfsvoering van ondernemingen. Door bijvoorbeeld de planning aan te passen, daalt de werkdruk voor chauffeurs, zodat zij minder fouten maken. “Het is een directe manier om schadelast te beheersen en tegelijkertijd te investeren in personeelsmanagement” aldus Aon.

Besparing tot 10% op kosten
Volgens Aon kan deelname aan het plan resulteren in een besparing van 5% tot 10% op directe kosten die gemoeid zijn met onderhoud, brandstof en slijtage. Het adviesbureau is hier zo zeker van dat het zelfs bijdraagt aan de kosten van de opleiding voor rijvaardigheid. Ook ziet Aon het programma als een win-win voor bedrijven en verzekeraars: “Op korte en lange termijn levert het plan aanzienlijke besparingen op. Dat is in het belang van zowel de ondernemer als de verzekeraar”.

Nieuws