PwC: Langetermijnbonus kost meer dan het oplevert

10 december 2012 Consultancy.nl

De langetermijnbonussen die het senior management in bedrijven krijgen, hebben niet het gewenste effect. Hoe complexer een beloning en hoe langer men erop moet wachten, des te lager de waarde in de ogen van de ontvanger. Dat blijkt uit een onderzoek van PwC in samenwerking met de London School of Economics and Political Science.
 
Uit het onderzoek onder 1.100 senior managers blijkt dat een bonus van €100 die drie jaar later wordt uitgekeerd een gevoelswaarde heeft van slechts €50. Dat terwijl een langetermijnbonus mensen juist aan zou moeten sporen om te focussen op rendement op de langere termijn. “Ons onderzoek laat zien dat incentives zo complex zijn geworden dat men de toegevoegde waarde onvoldoende ervaart. Waardoor het beoogde effect niet wordt bereikt. Sterker nog. Het kan ertoe leiden dat mensen juist kijken welke stappen ze moeten nemen om op de korte termijn een cash bonus te ontvangen” aldus Gijs van Bussel, partner bij PwC en hoogleraar executive reward aan Nyenrode Business Universiteit.
 
Beloningsbeleid op maat
Volgens PwC is tijd voor een beloningsbeleid op maat. Zo moet er meer aandacht komen voor ‘waarvoor je een medewerker betaalt’ ten opzichte van ‘de manier waarop je iemand betaalt’. Van Bussel: “Prestatie is altijd een samenspel tussen de harde kant - afrekenen op de financiële doelstellingen - en de manier waarop deze doelstellingen worden bereikt. Welk gedrag vertonen medewerkers? Als integriteit een kernwaarde is van een organisatie, zul je medewerkers daar op moeten afrekenen. Dat kan door klantevaluaties op dit specifieke thema mee te nemen in de beoordeling en dus de beloning van een medewerker”.
 
Rendement van langetermijnbeloning
Ook waarschuwt het adviesbureau voor het rendement van prestatie- en langetermijnbeloning. “Uit de analyse blijkt dat de waarde die senior managers toekennen aan hun variabele beloning veel lager is dan de kosten die bedrijven ervoor maken” zegt Van Bussel.

Nieuws

Meer nieuws over