PwC: 5% van alle autos rijdt elektrisch in 2020

30 augustus 2009 Consultancy.nl

In 2020 zal wereldwijd 2% tot 5% van alle auto’s op elektriciteit rijden. Dit biedt grote kansen voor Nederlandse bedrijven. Dat concludeert het Big4 advies- en accountantsbureau PwC. Volgens Albert Brouwer, adviseur bij PwC, is het duidelijk dat elektrische auto’s in opkomst zijn. Dat is voor Nederlandse bedrijven een uitkomst om zich bijvoorbeeld te richten op de nieuwe infrastructuurmarkt voor elektrische voertuigen.

Uitdagingen
Wel ziet PwC nog meerdere uitdagingen voor de elektrische auto. “Oplaadstations, een distributienetwerk, wat doe je met de oude batterijen, er is nog een hoop onduidelijk”, aldus Brouwer. Daarnaast is de prijs van batterijen in de afgelopen zes maanden met 15% gestegen, blijkt uit waarschuwingen van energieleverancier Essent. Ook is het de vraag of oliemaatschappijen de nieuwe industrie zullen verwelkomen, of zich gaan verzetten.

Onderzoek noodzakelijk
De toenemende populariteit van elektrische auto’s zal leiden tot massaproductie. Met massaproductie van elektrische voertuigen heeft de auto-industrie echter nog geen ervaring. Volgens het adviesbureau is R&D in de komende jaren erg belangrijk. Door meer onderzoek en ontwikkeling kan de efficiëntie worden verhoogd en zullen de prijzen voor

Nieuws

Meer nieuws over