Rabobank-CISO Mimoent Haddouti maakt overstap naar PwC

16 november 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PwC heeft zijn cyberteam versterkt met Mimoent Haddouti, die begin deze maand als partner is toegetreden.

Met de komst van Mimoent Haddouti haalt PwC een ervaren bestuurder in IT en cyber aan boord. Ze maakt de overstap vanuit de Rabobank, waar ze ruim twintig jaar werkzaam was binnen het IT-domein.

De afgelopen zes jaar bekleedde Haddouti de rollen van Global Chief Information Security Officer (CISO) en Global Head First Line Risk & Security. In die rollen gaf ze vorm aan de cyberstrategie van de grootbank en leiding aan de cyberteams van Rabobank in binnen- en buitenland.

Rabobank CISO Mimoent Haddouti maakt overstap naar PwC

Haddouti rolde in 2001 min of meer bij toeval de IT in. “Ik kreeg in m’n werk steeds meer met IT te maken en sprak veel daarover met specialisten. Het was allemaal niet gepland, maar m’n hart ging er sneller van kloppen.”

Ondertussen is Haddouti zo vergroeid met haar vak dat ze steevast praat over ‘cyber’, in plaats van het volledige ‘cybersecurity’. Ze geeft aan dat het vak de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van de belangrijkste onderwerpen op de agenda van iedere organisatie: “De samenleving wordt steeds digitaler en het dreigingslandschap daardoor complexer.”

Daarbij komt dat organisaties en hackers zich in een continue ‘rat race’ bevinden. “Bedrijven beveiligen zichzelf steeds beter, maar ook cybercriminelen staan niet stil. Met de komst van nieuwe technologieën blijft het vak zich evolueren en ontwikkelen”, aldus Haddouti.

Positieve energie en samenwerking

Bij PwC gaat ze nu haar kennis en ervaring inzetten om het kantoor te helpen bij het uitbouwen van de cyberpraktijk. Haddouti: “De eerste contacten binnen PwC voelen meteen al als een warm bad. Ik ervaar direct de positieve energie en de samenwerking van de collega’s. PwC heeft de afgelopen jaren hard gebouwd aan een innovatief en sterk team met een breed scala aan expertise en impactvolle opdrachten.”

“Mijn prioriteit zal liggen op het verder uitbouwen van ons cyberportfolio. Een portfolio in een zeer dynamisch en veranderend speelveld met groeiende uitdagingen en bedreigingen voor iedereen, zowel onze klanten als de maatschappij. Ik heb er super veel zin in om hier mijn bijdrage aan te mogen leveren en een onderdeel van te zijn.”

Gerwin Naber, verantwoordelijk voor de cyber-, forensics- en privacydienstverlening van PwC, geeft aan: “De wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity en privacy hebben grote impact op onze cliënten. Mimoent is met haar kennis, ervaring en leiderschap op dit gebied een uitstekende aanvulling op ons team.”