Metyis en Hugo Boss openen joint venture campus in Portugal

13 juni 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Metyis en Hugo Boss hebben hun gezamenlijke digitale campus in Portugal officieel geopend.

Reeds in 2021 werd de joint venture gesloten tussen Metyis en het iconische modemerk Hugo Boss. In twee jaar tijd hebben de partners een team opgebouwd, dat eind dit jaar naar verwachting zal bestaan uit ongeveer 250 experts, verdeeld over twee locaties: Metzingen (Duitsland) en Porto (Portugal).

De nieuwe campus in Porto zal fungeren als een innovatieve en creatieve datahub gericht op drie belangrijke pijlers: e-commerce, advanced business analytics en technologie en data.

Metyis en Hugo Boss openen joint venture campus in Portugal

Het team in Portugal wordt verantwoordelijk voor het neerzetten van een ‘state-of-the-art data architecture infrastructure’, het ontwikkelen van advanced business analytics en het continu verbeteren van het e-commerce platform en dienstverlening van Hugo Boss.

“Het verzamelen van data is eenvoudig. Met het analyseren van deze data en het opdoen van bruikbare inzichten uit deze data, kunnen we ‘s werelds meest toonaangevende premium en op technologie gebaseerd modeplatform worden. We zijn dan ook verheugd om de officiële start van onze Hugo Boss Digital Campus in Porto aan te kondigen”, laat Daniel Grieder, de CEO van Hugo Boss, weten.

“Dit is een baanbrekende joint venture met Metyis, die ons in staat stelt de kracht van data te benutten om onze wereldwijde online sales te revolutioneren en onze digitaliseringinspanningen te versnellen”, voegt hij eraan toe.

Hugo Boss is het eerste bedrijf dat partner wordt van de Metyis-campus, die uiteindelijk moet uitgroeien tot een campus en centre of excellence met 1.000 medewerkers, die de internationale klanten en zakelijke partners van Metyis moeten gaan bedienen.

Metyis (hoofdkantoor: Amsterdam) is een leverancier van oplossingen op het gebied van big data, digital commerce, marketing, design en managementadviesdiensten. Het bedrijf telt meer dan 1.000 medewerkers, werkzaam vanuit kantoren op vijftien locaties.