Hot ITem organiseert 2023-editie Factbased Improvement Day

20 september 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Op 12 oktober organiseert de Hot ITem Groep samen met AMIS en Mediaan de 2023-editie van de jaarlijkse Factbased Improvement Day, een evenement waar datagedreven besluitvorming centraal staat.

Veel leiders en managers begrijpen tegenwoordig maar al te goed de toegevoegde waarde die data en factbased besluitvorming en bedrijfsvoering kunnen hebben. De eigen organisatie datagedreven maken kan in de praktijk echter een flinke uitdaging opleveren.

Om professionals van nuttige tips en inspiratie te voorzien, organiseert Hot ITem, dat dit jaar zijn 25-jarige jubileum viert, voor de vijfde keer de Factbased Improvement Day.

 Hot ITem organiseert 2023-editie Factbased Improvement Day

Met de Factbased Improvement Day wil Hot ITem zijn kennis en kunde op het gebied van datagedreven werken delen met alle aanwezigen, vooral leiders en experts in het vak. Niet alleen doen de bezoekers belangrijke inzichten op over hoe ze binnen hun organisaties datagedreven werken succesvol kunnen implementeren, ook het ontwikkelen van de juiste cultuur voor een succesvolle transitie staat centraal.

Het evenement vindt plaats op 12 oktober in de Houthavens te Amsterdam. Het programma van het data-evenement bevat elk jaar inspirerende sessies en sprekers. Als het gaat om de genodigde sprekers, dan heeft de organisatie deze keer flink uitgepakt, want niemand minder dan astronaut André Kuipers trapt het evenement af met een inspirerende keynote presentatie.

Data en technologie in de ruimte

Kuipers, de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam, bracht maar liefst 204 dagen door in het International Space Station (ISS), een van de meest complexe technologische bouwwerken ooit. Aan boord van de ISS werkte hij aan grensverleggende technologie en daarbij speelde natuurlijk ook data een essentiële rol.

In zijn presentatie zal Kuipers dan ook ingaan op zijn omgang met de enorme hoeveelheden data (over onze aarde en het leven daarop) en de wetenschappelijke inzichten die daaruit volgden. Ook vertelt hij hoe over de grenzeloze kracht van data en hoe deze heeft bijgedragen aan het realiseren van zijn doelstellingen in de ruimte.

Break-out sessies met vijf klanten

Verder kunnen de bezoekers uit vijf break-outsessies kiezen, waarin klanten van Hot ITem vertellen over hun eigen datareis. De sessies zijn gecentreerd rondom thema’s als data, innovatie, technologie, kunstmatige intelligentie, digital twins, financiële en operationele data en rapportagestructuren en ESG-data.

Daarbij zullen de volgende sprekers hun opwachting maken: Volkert Paap (Vice president Technology & Technical) van KLM, Jonas Rietbergen (Manager Data & Insights) van de Efteling, Jean Keultjes (Digital Lead NS Stations) van NS, Marco Siliakus (Head of Project & Process Unit) en Lieske Schrijver (Big Data Engineer), beiden van kredietverzekeraar Atradius, en Hielke van der Aa (Sustainability Analyst) van NWB Bank.

Tijdens de middag is er voor deelnemers ook voldoende gelegenheid kennis uit te wisselen met sprekers en te netwerken met vakcollega’s. Bovendien kunnen ze in contact komen met de aanwezige specialisten van Hot ITem voor persoonlijk advies.