Oliver Wyman business course 2023: Restore Nature Marker Wadden

15 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Altijd al willen weten hoe het is om te werken als strategieconsultant? Oliver Wyman biedt masterstudenten eind dit jaar de uitgelezen kans om het strategy consultancykantoor en hun aanpak te leren kennen. In de business course ‘Restore Nature Marker Wadden’ krijgen deelnemers deze editie te maken met een case rondom een grootschalig natuurherstelproject.

Jaarlijks organiseert Oliver Wyman een business course voor talentvolle masterstudenten. Tijdens het event leren de deelnemers alles over de wereld van strategy consulting, hoe het is om te werken bij Oliver Wyman en kunnen ze zich in de kijker spelen bij het strategische advieskantoor.

Met meer dan 6.000 medewerkers en kantoren in ruim 30 landen geldt Oliver Wyman als een van grootste specialisten in strategie, operaties, risk management en transformaties.

Oliver Wyman - Restore Nature With Marker Wadden

Zoals gebruikelijk bij een business course zal tijdens de variant van Oliver Wyman – getiteld ‘Restore Nature Marker Wadden’ – een geselecteerde groep masterstudenten hun tanden mogen zetten in een strategisch vraagstuk. In teams en onder begeleiding van diverse Oliver Wyman-adviseurs werken de deelnemers aan een real life natuurherstelproject (‘Marker Wadden’) rondom het natuurgebied van de Markermeer, een belangrijk project waar Oliver Wyman in het verleden daadwerkelijk bij betrokken is geweest.

In deze case zullen de studenten onder meer de economische waarde van de natuur moeten evalueren en krijgen ze de taak om een unieke businesscase te ontwikkelen. Daarbij zullen ze bovendien nauw moeten samenwerken met echte klanten aan de uitbreiding van het natuurgebied. Zodoende zullen ze in deze opdracht een recreatief gebied voor de mens evenals een natuurlijk paradijs voor vissen en vogels moeten neerzetten.

Naast het werken aan deze uitdagende case, zullen de deelnemers gedurende de driedaagse business course (29 november tot en met 1 december) ook werken aan hun professionele ontwikkeling, onder andere door workshops en trainingen te volgen, die verzorgd zullen worden door de branche-experts van Oliver Wyman.

Door deel te nemen aan de business course (aanmelden kan tot 15 oktober) zetten deelnemers een belangrijke stap ter voorbereiding op hun mogelijke loopbaan in de (strategy) consultancy en/of bij Oliver Wyman. Daarnaast kunnen ze hun vaardigheden (denk aan probleemoplossend vermogen, teamwork, presenteren en meer) versterken en leren ze de aanpak en de consultants van Oliver Wyman goed kennen.

Het snelgroeiende, Amsterdamse team van Oliver Wyman (circa 80 consultants) is doorlopend op zoek naar versterking.