Detacheerder BlueTrail haalt investeerder aan boord

13 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Detacheerder BlueTrail heeft een grote kapitaalinjectie gekregen van investeerder Nordian. Samen willen de partners BlueTrail door de volgende groeifase loodsen.

Het in Alphen aan den Rijn gevestigde BlueTrail is een leverancier van hoogopgeleide interim IT-professionals aan de overheid. De focus ligt op het matchen van interimmers met opdrachten binnen de centrale overheid, gemeenten en het onderwijs.

Vanaf de begindagen in 2011 is BlueTrail uitgegroeid tot één van de grotere spelers in zijn segment. Het bedrijf bemiddelt anno 2023 jaarlijks zo’n 400 interim professionals.

Detacheerder BlueTrail haalt investeerder aan boord

Vooral sinds de komst van de huidige CEO Bart Wille, vier jaar geleden, groeit BlueTrail hard. Het bedrijf is gedurende deze tijd meer dan verdubbeld in omvang, waarbij het kernteam nu uit zo’n 35 werknemers bestaat.

“De sleutel tot het succes van BlueTrail ligt in de toewijding die de organisatie steekt in het vinden van de perfecte match voor zowel professionals als eindklanten, met een heldere en transparante aanpak”, aldus Wille.

Samen met de Amsterdamse investeerder Nordian wil BlueTrail nu de volgende stap zetten. Het bedrijf ziet volop kansen in de markt – de overheid schreeuwt om mensen met een bewezen IT-profiel. Tegelijkertijd kiezen steeds meer IT’ers voor een loopbaan als zzp’er/interimmer. Voor detacheerders zoals BlueTrail bieden deze ontwikkelingen tal van kansen.

“Deze samenwerking zal onze unieke positie in de markt versterken, terwijl we ons DNA behouden en onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn”, zegt Wille. “De focus zal liggen op het verder versterken van de commerciële kant van de organisatie en het actief creëren van additionele vraag door verder te participeren in het aanbestedingsdomein.”

Nordian heeft een meerderheidsbelang genomen in BlueTrail. Hoeveel de familie Zandvliet, die sinds 2011 aan de wieg van het bedrijf heeft gestaan, ontvangt voor de verkoop is niet bekendgemaakt.

Menno Wagenmakers, partner bij Nordian, over de transactie: “We zijn diep onder de indruk van de groei die BlueTrail de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en we kijken uit naar onze samenwerking. De duidelijke focus van de onderneming en het gedreven leiderschap bieden een solide basis voor toekomstige groei, en we zijn verheugd daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Naast organische groei mikt BlueTrail op groeiversnelling via overnames. Deze tactiek paste het bureau eerder dit jaar al toe, toen het DKTP overnam. DKTP detacheert ICT-personeel (vooral testers en systeembeheerders) aan organisaties binnen de (semi) overheid.