BMGRIP helpt Technische Unie met implementatie van ISMS

18 september 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Toen Technische Unie een information security management systeem (ISMS) wilde implementeren, schakelde het BMGRIP in voor ondersteuning. Een terugblik op het implementatie- en certificeringstraject.

Technische Unie is een groothandel in technische installatiematerialen. Met 2.000 medewerkers, een uitgebreid assortiment en een netwerk van vestigingen bedient het bedrijf diverse sectoren, variërend van de bouw en industrie tot de installatietechniek. Denk onder meer aan elektrotechniek en verlichting, sanitair, verwarming en klimaattechniek of industriële automatisering en energie-efficiëntie.

Met de implementatie van een ISMS kan de Technische Unie nu laten zien dat het beschikt over een systematische aanpak voor het beheren en beveiligen van informatie binnen de organisatie. Hierbij wordt dataveiligheid en -beheer geborgd, zowel vanuit een technisch als menselijk oogpunt.

BMGRIP helpt Technische Unie met implementatie van ISMS

Gedurende het hele traject werd Technische Unie ondersteund door experts van BMGRIP, vanaf de implementatie en inrichting tot en met het behalen van de benodigde certificering. Zo volgt het nieuwe systeem de ISO 27001-norm, een wereldwijd erkend kader voor information security management systemen.

De ISO 27001-norm legt richtlijnen vast voor het identificeren, beoordelen en beheersen van informatiebeveiligingsrisico’s en geldt als een van de bekendste en meest gerespecteerde frameworks ter wereld als het gaat om het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie.

Fundament om op door te bouwen

Binnen een jaar is de implementatie en certificering effectief gerealiseerd. “We zijn in korte tijd ISO 27001-gecertificeerd en, belangrijker nog, er staat een goed fundament om komende jaren op door te bouwen”, zegt Medea de Jong, Chief Information Security Officer bij Technische Unie.

“BMGRIP heeft Technische Unie echt ontzorgd bij de implementatie van ons ISMS. Ik ben echt ontzorgd gedurende het hele project. De projectleider en zijn collega’s hielden mij voortdurend op de hoogte en het certificeringsproces verliep transparant en resultaatgericht. Ik heb BMGRIP echt als partner ervaren in dit traject.”

Technische Unie maakt deel uit van de wereldwijd actieve Sonepar-familie. Vanuit de moederorganisatie ligt er een heldere security- en technologie-routekaart. BMGRIP speelde daar volgens de Jong uitstekend op in. “Wij hebben als Technische Unie een sterke visie op hoe je security en privacy strategisch gezien moet ophangen in het ISMS. Daarbij heeft BMGRIP actief meegedacht en gehandeld.”

Met het geslaagde traject op het netvlies en veel vertrouwen richting de toekomst, lonkt voor beide partijen dan ook een verdere samenwerking. De Jong: “De afgelopen maanden hebben we veel van elkaar geleerd en zijn wij zeker ook geïnspireerd geraakt door nieuwe mogelijkheden. Komend jaar willen wij de scope uitbreiden en verder aan de slag gaan met bijvoorbeeld identity & accesmanagement. De basis die we nu hebben gelegd is dan voldoende uitgehard om die nieuwe projecten aan te gaan.”