IG&H en Novulo gaan samenwerken in de verzekeringsmarkt

11 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

IG&H en Novulo bundelen de krachten binnen de verzekeringsmarkt. Samen willen de twee partijen verzekeraars en assurantiekantoren helpen met het versnellen van hun digitale transformatieagenda met behulp van low-code.

Het Utrechtse IG&H is al jaren actief in de verzekeringsmarkt, vooral als consultant. Het bureau helpt verzekeraars met grote strategische en digitale transformaties binnen de organisatie en hun bedrijfsvoering.

Novulo is een bedrijf uit Enschede dat organisaties helpt met het ontwikkelen van low-code oplossingen. Dat zijn softwareoplossingen die relatief eenvoudig kunnen worden gebouwd, waardoor de afhankelijk van IT afneemt. Met als resultaat dat oplossingen sneller geleverd kunnen worden en innovatiedoelen eerder worden gerealiseerd.

IG&H en Novulo gaan samenwerken in de verzekeringsmarkt

Door samen op te trekken in de verzekeringsmarkt denken IG&H en Novulo een gat in de markt aan te boren. “De sterk veranderende verzekeringsmarkt vraagt om innovatie die niet met de bestaande kernsystemen kan worden gerealiseerd.​ De afhankelijkheid van de leveranciers van deze systemen is groot en nieuwe ontwikkelingen zijn kostbaar en laten lang op zich wachten. Samen kunnen we dit gat opvullen”, zegt Stephan de Jong, Directeur bij IG&H.

Dat zit zo. Door gebruik te maken van het platform van Novulo kunnen verzekeraars en assurantiekantoren hun kern IT-landschap en applicaties verbeteren, zonder dat daar lange change-processen voor hoeven te worden opgestart bij de systeemleveranciers. IG&H beschikt over een groot netwerk in de sector en heeft nu dus Novulo aan zijn aanbod toegevoegd.

Vice versa geldt IG&H nu als een preferred implementatiepartner van Novulo. “De snelgroeiende interesse in onze software leidt tot de behoefte om klanten op strategisch, operationeel en technologisch gebied te ondersteunen bij de implementatie. Hierdoor ontstond al snel de connectie met IG&H”, zegt Frank Wille, oprichter van Novulo.

Daarnaast gaat IG&H zijn AllVida-platform samen met Novulo gereed maken voor de uitrol binnen de verzekeringsmarkt. AllVida is een administratief systeem van IG&H dat reeds zijn sporen heeft verdiend in de pensioensector. “Het partnership met Novulo markeert een logische en belangrijke stap in de strategische uitbreiding van AllVida naar de verzekeringsmarkt”, aldus De Jong.

IG&H en Novulo focussen op (middel)grote verzekeraars en de 50 grootste assurantiekantoren van ons land.