Team EIFFEL neemt adviesbureau Thorbecke over

06 september 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultancybureau Team EIFFEL heeft adviesbureau Thorbecke overgenomen. Met de toevoeging van het Zwolse adviesbureau versterkt Team EIFFEL vooral zijn dienstverlening in het publieke domein.

Het in Zwolle gevestigde Thorbecke is een adviesbureau voor publieke organisaties, gespecialiseerd in onder meer informatiemanagement, gegevensbeheer, vastgoedtaxaties, belastingen, juridische zaken en applicaties.

Door de deal maken de 140 adviseurs en specialisten van Thorbecke nu de overstap naar het Arnhemse Team EIFFEL. Ze voegen zich bij een van ’s lands grootste partijen op het gebied van consultancy, projectuitvoering en interimdiensten.

Team EIFFEL neemt adviesbureau Thorbecke over

De ruim 3.000 werknemers van Team EIFFEL richten zich op belangrijke maatschappelijke vraagstukken zoals de energietransitie, zorg, watermanagement, financial crime en maatschappelijk gevoelige juridische dossiers. De groep bedient de markt vanuit 8 verschillende ondernemingen, die ieder hun eigen expertise en positionering kennen.

De afgelopen jaren deed Team EIFFEL al diverse strategische overnames in het domein van projectmanagement, waarmee het is uitgegroeid tot een specialist in het begeleiden van grootschalige en complexe infrastructuurprojecten.

Expertise in het publieke domein

En nu, met de nieuwste toevoeging van Thorbecke, versterkt Team EIFFEL in het bijzonder zijn expertise en dienstenaanbod in het publieke domein. “Wij kennen Thorbecke al lang omdat zij met hun dienstverlening al meer dan 25 jaar impact maken bij publieke organisaties”, laat Michel te Riele, directeur Lokale Overheid bij Team EIFFEL, weten.

Te Riele voegt toe: “De diensten van Thorbecke zijn herkenbaar en belangrijk voor de maatschappij. Op onder andere de thema’s WOZ-taxaties en -bezwaren, vastgoedtaxaties, planschade, belastingen, ruimtelijke ordening, informatiemanagement en de Omgevingswet werken zij aan duurzame oplossingen. Juist in deze tijd zijn dat hele relevante topics.”

De dienstverlening sluit volgens hem dan ook uitstekend aan bij de missie van Team EIFFEL in het publieke domein: “(lokale) overheden, instellingen en organisaties begeleiden bij de inrichting van het Nederland van de toekomst.”

Synergieën

Volgens Karima van Zadelhoff-Charrat, Chief People Officer van Team EIFFEL, biedt de krachtenbundeling veel kansen voor synergie. “Thorbecke biedt diensten die wij nu nog niet in onze portefeuille hebben en we zien meerdere mogelijkheden om elkaar te versterken. De komende tijd gaan we samen aan de slag om ons totaalaanbod in het publieke domein en onze impact op actuele maatschappelijke thema’s verder te laten groeien.”

Verder biedt het Thorbecke nieuwe groeimogelijkheden. Leijn de Wolf en Piter Holwerda, scheidend algemeen directeur en commercieel directeur bij Thorbecke, laten onder meer weten: “Zij (h)erkennen duidelijk de waarde van onze dienstverlening en hebben de capaciteit om Thorbecke op alle vlakken te laten groeien. Dat geeft veel vertrouwen in de toekomst.”

Van Zadelhoff-Charrat voegt bovendien toe dat de medewerkers van Thorbecke door de aansluiting kunnen profiteren van “nieuwe kansen voor de ontwikkeling van hun talent en expertise”.

Culturele fit

De krachtenbundeling tussen de twee organisaties kent verder een sterke culturele fit. De Wolf daarover: ”Team EIFFEL en Thorbecke matchen uitstekend op de open en duidelijke cultuur, menselijke waarden, bereidheid tot kennisdeling, persoonlijke benadering, deskundigheid en ambities. […] Onder het grote dak van Team EIFFEL kunnen onze specialisten doorgroeien in een structuur en cultuur waar ruimte blijft voor onze kenmerkende eigenheid.”

Voor een goede overdracht blijven De Wolf en Holwerda nog vier maanden aan Thorbecke verbonden. Het huidige management gaat in z’n geheel mee naar Team EIFFEL en Thorbecke blijft onder de eigen naam opereren.