Bestuurder Rebecca Hendriksen verbindt zich aan CFO Capabel

01 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

CFO Capabel heeft het netwerk van associés uitgebreid met Rebecca Hendriksen.

Rebecca Hendriksen neemt ruim dertien jaar aan bestuurlijke en managementervaring mee naar haar nieuwe rol. Haar ervaring varieert van het aansturen en professionaliseren van de bedrijfsvoering van organisaties, strategieontwikkeling en executie, het verbeteren van executiekracht, herstructureringen, verbeter- en verandertrajecten, zelforganiserende teams, risicomanagement en financiering/bekostigingsvraagstukken.

In haar loopbaan heeft Hendriksen tal van publieke en private organisaties bijgestaan, bedrijven waar veelal sprake was van sterke veranderingen dan wel een crisis.

Rebecca Hendriksen, CFO, CFO Capabel

In functies als bestuurder, directeur, commissaris of accountant heeft ze gedurende haar carrière ruime kennis en ervaring opgebouwd, die ze graag met anderen wil delen. Vanuit een sectorperspectief heeft Hendriksen in het bijzonder veel kennis van de sectoren zorg, onderwijs en vastgoed/corporaties.

“Met mijn brede gereedschapskist, een sterk vermogen tot aanpassing en analyse, vermogen tot improvisatie en organisatie en een mensgerichte no-nonsense en hands-on mentaliteit kan ik samen met betrokkenen in korte tijd op overzichtelijke en heldere wijze de eerste concrete duurzame resultaten behalen”, geeft Hendriksen aan.

Haar kennis en ervaring zal ze gaan inzetten voor opdrachtgevers van CFO Capabel, dat zich richt op consultancy- en interimdiensten binnen het financiële domein.

Bedrijven ontzorgen

Hendriksen kijkt er naar uit om in haar nieuwe rol bedrijven bij te staan en te ontzorgen in hun bedrijfsvoering. “Zodat bezieling duurzaam voorop kan blijven staan”, waarmee ze refereert aan het feit dat organisaties in de kern een droom of ambitie najagen, waarbij veel bezieling komt kijken.

Hendriksen: “Het huidige en sterk veranderende landschap vraagt van organisaties om voldoende zakelijke bedrijfsvoering, die niet de bezieling moet overheersen. Maar hoe ga je om met dilemma's en spanningen die de zakelijkheid met zich meebrengt?”

Het is precies dat spanningsveld waar Hendriksen vanuit haar ruime ervaring bedrijven in wil bijstaan door passende ondersteuning te bieden. “Geen tijdelijke oplossingen die voor het moment ‘genezen’, maar concrete duurzame resultaten die situaties voorkomen en de organisatie ‘in control’ brengen in het realiseren van ambities.”