Sherouk Soliman over haar rol als Market Analyst bij Hammer

07 september 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Sinds december vorig jaar is Sherouk Soliman als Market Analyst werkzaam bij Hammer. Tegenover Consultancy.nl vertelt ze hoe ze de afgelopen periode heeft beleefd, waar ze zich mee bezighoudt en wat ze zoal heeft geleerd.

Hammer is een boutique consultancy bureau in Nederland gespecialiseerd in market intelligence, dat een breed scala aan klanten bedient, bestaande uit familiebedrijven, investeerders en multinationals.

Sherouk Soliman rondde voorafgaande aan haar start een master in Biomedische Wetenschappen af aan de Radboud Universiteit, met een specifieke focus op het zorgconsultancydomein. Via een vacature op het Radboud Career Portal kwam Hammer op haar netvlies.

Sherouk Soliman over haar rol als Market Analyst bij Hammer

“Als consultant heb je data nodig om je advies op te baseren. Als een van de datasets die je gebruikt onnauwkeurig is, is alles wat volgt ook incorrect. In de laatste paar maanden van mijn master realiseerde ik me dat ik de consultancy wilde verkennen door eerst een stap terug te doen, namelijk eerst leren hoe je de juiste data kunt vinden en beoordelen alvorens je deze gebruikt. Ik werd dan ook gelijk enthousiast toen ik de functieomschrijving bij Hammer las.”

Kat uit de boom kijken

Toen Sherouk net bij Hammer was gestart voelde ze zich wel enigszins buiten haar comfortzone, vertelt ze openhartig. “Ik was omringd door allemaal mensen met een business achtergrond, dus was ik wat terughoudend of ik wel zou passen bij de expertise van het team. Ik realiseerde me echter al snel dat ieders uiteenlopende sterktes en vaardigheden juist de kracht vormen van ons team.”

Op haar allereerste dag bij Hammer kreeg ze de kans om deel te nemen aan een project, waarbij de markt voor zuigelingenvoeding en voeding voor specifieke medische doeleinden (FSMP) voor een groot ingrediëntenbedrijf in kaart gebracht diende te worden.

Vanuit haar zorgachtergrond was ze reeds bekend met zuigelingenvoeding en FSMP, maar dan vooral vanuit het oogpunt van voedingswaarde en patiëntenpopulatie, vertelt Sherouk. “Maar het in kaart brengen van de oorsprong van de ingrediënten, de supply chain en de marktdynamiek, dat waren allemaal nieuwe (en verrassende) elementen voor mij.”

Ervaring opdoen binnen diverse sectoren

Dat ze bij Hammer heeft mogen werken binnen een breed scala aan sectoren heeft Sherouk brede inzichten gegeven. “De projecten die we hebben uitgevoerd hebben niet alleen mijn begrip van verschillende industrieën vergroot, maar ik begrijp daardoor ook beter de onderlinge verbondenheid tussen sectoren.”

Zo heeft Sherouk in de afgelopen negen maanden mogen werken aan projecten binnen de gezondheidszorg, de zuivel, dierenvoeding, persoonlijke verzorging, zuigelingenvoeding en meer. “Hierdoor heb ik mijn perspectief verbreed en heb ik veel geleerd.”

“In het bijzonder heb ik geleerd uit mijn comfortzone te stappen, nieuwe uitdagingen aan te gaan en de collectieve intelligentie van een divers team te omarmen.”

Harmonie en onderling begrip

Gevraagd naar hoe ze de cultuur ervaart binnen Hammer, blikt ze allereerst met veel plezier terug op haar sollicitatie destijds. “Ik had toen twee interviews met verschillende teamleden. En hoewel beide interviews online werden afgenomen, proefde ik toen al de fijne atmosfeer van het team. De harmonie en het onderlinge begrip tussen de teamleden maakten mij nog enthousiaster om zelf deel van het team uit te willen maken.”

“Een van de belangrijkste dingen die ik leuk vind aan Hammer is dat we een vrij jong team zijn, waardoor we veel gemeenschappelijke gespreksonderwerpen hebben. Wanneer je elkaars uitdagingen en denkwijzen herkent wordt de sociale interactie en de onderlinge binding een stuk gemakkelijker.”

Voor aanstormend talent, dat overweegt om zich bij Hammer aan te sluiten heeft Sherouk tot slot een laatste tip: “Aan iedereen die aan het begin van zijn of haar loopbaan staat, zou ik adviseren om nooit bang te zijn om nieuwe kansen te verkennen. Je weet nooit welke nieuwe leermogelijkheden je pad zullen kruisen!”